První trailer neoslnil. Přesvědčí vás druhá upoutávka na sci-fi novinku Jamese Camerona?

První trailer neoslnil. Přesvědčí vás druhá upoutávka na sci-fi novinku Jamese Camerona?
Alita: Bojový Anděl | 20th Century Fox
Režii nakonec svěřil Robertu Rodriguezovi a zde je výsledek jejich snažení:
Alita: Bojový Anděl
Pokud jde o obsah, karty jsou rozdány předlohou (z traileru navíc těžko příběh plně posoudíme). Ale technicky v tom rozhodně nejsou cítit dva visionáři, kteří nám dali Avatar a Sin City - město hříchu. Pokud mluvíme o omáčce a Edu Skreinovi v roli rádoby Robocopa, vše je v pořádku. Ale animovaná hlavní hrdinka vypadá prostě divně. Chapu, že autoři chtěli, aby co nejvíce připomínala komiksovou předlohu, ale výsledek nepůsobí dvakrát přesvědčivě. A vzhledem k charakteru podívané je vlastně i zbytečný (obsazená Rosa Salazar předobraz sama o sobě připomíná dostatečně).
Do premiéry se kvalita triků určitě ještě zlepší, přesto je otázkou, zda je technologický pokrok natolik daleko, aby podobně stylizovaná figurka působila mezi skutečnými herci přirozeně. V tuhle chvíli to tak nevypadá.
Alita je stvoření z dob temna a beznaděje. Při pátrání po nepoužívaných částech kyborgů jí nalezne doktor Ido. Alita si nevzpomíná kdo je, ani odkud přišla. Ale Ido přesně ví, s kým má tu čest. Alita je bojový anděl, který dokáže světu pomoci přerušit éru smrti a destrukce, kterou zde započal Tiphares.
Alita: Bojový Anděl uvede do českých kin CinemArt 20. prosince 2018.
Rosa Salazar
Rosa Salazar