Marvel stále mlží o Fázi 4. Zapojí se mezi Avengers Deadpool a Wolverine?

Marvel stále mlží o Fázi 4. Zapojí se mezi Avengers Deadpool a Wolverine?
Avengers | Marvel Studios
Inu, důvodů je hned několik, tak se na ně pojďme postupně pěkně podívat:

Smrt čeká všude, i v Marvelu

Filmaři si dali tu práci, aby nás zcela taktně a dostatečně dopředu připravili na fakt, že se čtvrté fáze někteří hrdinové nedožijí. Vyvarovali se šíření spoilerů z Infinity War, aby se fanoušci vše dozvěděli až v kině. Jasně bylo řečeno, že nás čeká nová generace hrdinů, jež dál ponese prapor těch, kteří nás navždy opustí a jednotlivé fáze budou spadat do dvou období – před a po Avengers. Ovšem je tu jedno ALE. Infinity War to nekončí. V plánu jsou ještě Avengers 4, o kterých zatím nic netušíme. Původně se mělo jednat o Infinity War rozdělenou na 2 díly a bohužel musíme konstatovat, že dokud nezamíříme do kinosálů, nepodaří se nám toto tajemství rozluštit. Jistá je jen jedna informace – pro fázi 4 se nepočítá s Kapitánem Amerikou ani Iron Manem! Na úmrtí těchto dvou hrdinů jsou proto nyní nejvyšší sázky.
Chris Evans, Robert Downey jr.
Avengers

Sami to ještě neví

To, že si Marvel nepřeje spoilery, je poměrně logické, ovšem je nutné dodat, že studio možná ještě samo neví, jak přesně bude 4. fáze vypadat. V dnešní době se hereckým hvězdám nechce zavazovat na nějaké delší kontrakty, které pro ně mohou být v budoucnosti velkým termínovým břemenem, bránícím jim v dalších exkluzivních a lukrativních nabídkách. Ve hře je proto mnoho zákulisních jednání a okolností. No a nejvíce samozřejmě rozhodují tržby – úspěch Black Panthera znamená jediné – tento hrdina s největší pravděpodobností třetí Avengers přežije a dočká se minimálně ještě jednoho samostatného snímku. Ve hře je navíc i roztočená Captain Marvel atd..  Kasovní úspěchy jednotlivých hrdinů určují budoucí snímky. 

Smlouvy se musí opět projednat

Základem úspěchu je hvězdné a kvalitní herecké obsazení. A je otázkou, které herecké hvězdy budou ochotny své smlouvy prodloužit. Vyjednávání za zavřenými dveřmi budou dlouhá a na jejich výsledku bude záviset to, kdo přežije a kdo zamíří do další fáze. Například Robert Downey Jr. je bezpochyby největší tahoun, ale také si za to nechá královsky zaplatit.

Blíží se velké zemětřesení

Nová generace hrdinů střídá tu starou. Iron Man, Thor nebo kapitán Amerika nejspíše zemřou, to ale ještě neznamená, že by samotné postavy nemohly žít dál. Komiksové předlohy jsou plné příkladů toho, jak syn převzal otcův oblek atd,. Tato situace jednoznačně rozpoltí publikum. Řadě fanoušků střídání nebude po chuti a v Marvelu to budou muset udělat hodně šikovně.
Evangeline Lilly, Paul Rudd
Ant-Man a Wasp | Marvel Studios

Musí si promyslet, co s "novými" mutanty

S ohledem na to, že se mateřské společnosti Disney podařilo získat studio Fox, dostal se Marvel k právům na další hrdiny. Nabízí se tak logicky krok – spojit superhrdiny MCU i s X-Meny a Deadpoolem. Z hlediska plánů na fázi čtyři se tak jedná o další poměrně velkou komplikaci. Nejde ani tak o samotné začlenění mutantů, ale o to, jak je do vystavěného světa přirozeně a nenásilně zapracovat a vysvětlit, jejich absenci v předešlých snímcích...