Legendární sci-fi Loganův útěk znovu ve hře, tentokrát s režisérem X-Menů

Legendární sci-fi Loganův útěk znovu ve hře, tentokrát s režisérem X-Menů
Loganův útěk z roku 1976
A nemusí jít v rámci kvality nutně o "celý balíček". Klidně mi stačí působivá vizuální stránka, díky níž si i takový Outland se Seanem Connerym, což je béčková sci-fi vyvražďovačka z roku 1981, dopřeji minimálně jednou ročně.
Sci-fi nerváky, ve kterých se ve vesmíru bojuje o život
Téma9. 2. 2018
Sci-fi nerváky, ve kterých se ve vesmíru bojuje o život
Přirozeně mi neutekl ani Loganův útěk z roku 1976. Snímek natočený podle stejnojmenného románu Williama F. Nolana vypráví o společnosti, kde se lidé mohou dožít pouze do třiceti let. Poté následuje takzvané omlazení, což je jen honosnější slovo pro eliminaci. Film jsem si pustil dva roky zpátky a má reakce byla následující: Sci-fi klasika, která brutálně rychle zestárla. A vlastně ani nevím, proč má status klasiky. Příběh zmatený a extrémně nedotažený (hlavně ledová pasáž je jedno velké WTF), postavy se celou dobu chovají neskutečně pitomě a vizuál v sobě nemá nic nadčasového ani nápaditého. Nemluvě o tom, kolik otázek nechá Loganův útěk nezodpovězených. Paradoxně se dojem o něco zlepší, když postavy opustí sci-fi město a skončí v "pouhém" zarostlém světě. I tam se ale ke slovu hlásí mimózní dialogy a podivné herectví. Zkrátka a dobře, Loganův útěk je ten druh sci-fi, která po čase přestane fungovat skoro ve všech ohledech. Ale remake bych rozhodně uvítal, s tím základem by se dalo dobře vyhrát.
Jsem proto upřímně rád, že je znovu ve hře remake. On už měl totiž vzniknout pár let zpátky s Ryanem Goslingem v režii Nicolase Windinga Refna, s nímž Gosling natočil veleúspěšné akční drama Drive. Nakonec projekt přistál Simonu Kinbergovi, zkušenému komiksovému scenáristovi, který bude letos debutovat jako režisér filmem X-Men: Dark Phoenix.
Oproti předchozímu zpracování, v němž hrál hlavní roli Michael York, by tentokrát měla být v centru šílené dystopické budoucnosti ženská hrdinka. Níže se můžete podívat na trailer původního filmu. A věřte mi, trailer stačí.
Loganův útěk