Bojíte se rádi? Režisér Harryho Pottera vdechne život vražedným robotickým zvířátkům

Bojíte se rádi? Režisér Harryho Pottera vdechne život vražedným robotickým zvířátkům
Five Nights at Freddy's
Pět nocí u Freddyho
Five Nights at Freddy's
Původní hra nese název Five Nights at Freddy´s, kterou vytvořil Američan Scott Cawthon. Jedná se o indie hru, v níž se hráč ujme role nočního hlídače, který skrze kamerový systém sleduje prostory v pizzerii Freddyho Fazzbera. Jsou v nich mimo jiné i animatronické stroje v podobě „roztomilých“ zvířátek, které přes den baví děti, ale v noci se z nich stávají vraždící terminátoři. Celá hra v podstatě funguje na principu známé venkovní dětské hry „Cukr, káva, limonáda...“ Stroje se snaží dostat se k hráčovi, nicméně pokud je hráč sleduje na kamerovém systému, nemohou se pohnout. Strojů je však víc, tudíž hráč musí bedlivě kontrolovat všechny obrazovky, navíc při přílišném používání systému se mu rychle plýtvá energie, přičemž, pokud mu spadne na nulu, systém zkolabuje a stroje budou mít k hráčovi volnou cestu. To většinou vyústí v nepříjemnou lekačku a hráčovu prohru. Úkolem je přežít pět nocí, plus ještě dvě další, pokud chce hráč hru skutečně dohrát.
Hra zaznamenala komerčně obrovský úspěch, který vyústil v několik dalších pokračování, tudíž bylo jen otázkou času, než se na to vrhne někdo z filmové branže. Kdo by to byl řekl, že o scénář a režii se postará zrovna Chris Columbus, režisér prvních dvou dílů Harryho Pottera a vánoční klasiky Sám doma (1990). Bude se jednat o jeho první hororový snímek, přičemž o produkci se postará studio Blumhouse Productions, které produkovalo známé hororové série Insidious, Očista, Sinister nebona 4 Oscary nominovaný film Uteč(2017). Producentem filmu Five Nights at Freddy's bude spolu s majitelem Bluhouse Productions Jasonem Blumem taktéž sám autor původní hry Scott Cawthon, který se filmové adaptace nemůže dočkat.

Trailer na hru Five Nights at Freddy's:

Five Nights at Freddy's
Je samozřejmě otázkou, jakým způsobem chystá Columbus implementovat hlavní náplň hry do celovečerního snímku, ovšem to se budeme muset nechat překvapit. I když se princip hry zdá být prostý, herní veteráni potvrdí, že celá série má tajemný a zajímavý příběh plný záhad, který se fanoušci skrze nejrůznější teorie dodnes snaží rozšifrovat. Tak uvidíme, jak si s tím Chris poradí. Datum premiéry filmu dosud není známo.
A co vy? Troufli byste si za pár doláčů na jednu noc pohlídat noční pizzerii s „menším“ rizikem hrozivé smrti?