Je Star Wars: Poslední z Jediů nejlepší epizoda od Impérium vrací úder?

Je Star Wars: Poslední z Jediů nejlepší epizoda od Impérium vrací úder?
Star Wars: Poslední z Jediů
Bývá pravidlem, že jsou první reakce obvykle nadšené, protože se na exkluzivní projekce dostanou ti největší nadšenci, kteří by velmi pravděpodobně vychválili i film, u kterého by promítač omylem prohodil při promítání cívky (ok, to už se dneska stát nemůže, ale chápeme se, ne?).
Ani Poslední z Jeidů není výjimkou. Reakce jsou extrémně nadšené, podstatné ale je, co se chválí. A to je práce Riana Johnsona. Johnson před lety zaujal scifisty chytrou žánrovkou Looper a od jeho dílu se proto hodně čekalo. Výsledek? Prý se můžeme těšit na film, který se od ostatních epizod hodně liší (což je po poměrně recyklační sedmičce jednoznačně příjemná zpráva). Pak je tu takové to klasické chválení fantastických záběrů a strhujících bitev, současně se ale velebí emoce a výkony Marka Hamilla a Carrie Fisher. Také se prý můžeme těšit nejedno překvapení a někteří slibují nejlepší epizodu od Impérium vrací úder. Zkrátka a dobře, hype odstartován.
Naštěstí nebudeme čekat příliš dlouho na to, abychom zjistili, zda jdou první reakce oprávněně "do nebes". Nechť vaši trpělivost do čtvrtka provází Síla.
Oscar Isaac
John Boyega