Smrtonosná past 6: Len Wiseman sdílel první stránku scénáře

Smrtonosná past 6: Len Wiseman sdílel první stránku scénáře
Původně se spekulovalo o tom, že se v něm John McClane podívá do Japonska a příběh uzavře s důstojnou nostalgií (ve stylu Rockyho Balboy). Nakonec ale studio došlo k myšlence, že by bylo lepší sérii tak trochu zrestartovat. Začalo proto koketovat s myšlenkou, že šestý díl bude částečný prequel, v němž budeme sledovat mladého McClanea v pozici policejního zelenáče, který teprve získává první zkušenosti. Bruce Willis by ve filmu neabsentoval, měl by však roli vypravěče (ve stylu "starý McClane vypráví o svém mládí a uvidíme tak novou kapitolu ze života známé postavy").
Doufali jste, že na tenhle poloviční prequel nedojde? Zřejmě marně. V Hollywoodu jsou podle všeho nepoučitelní a nedají si pokoj s restartováním značek, které to nepotřebují. Režisér Len Wiseman na svém Instagramu sdílel první stránku scénáře a ta nás bohužel uvádí do roku 1979, tedy devět let před události prvního dílu, v němž náš oblíbenec vystřílel Nakatomi Plaza.
 
1979 Writersblock Ave, Die Hard, NY. @paulhaggis I see your Saturday, and raise you Sunday.

Video zveřejněné uživatelem Len Wiseman (@lenwiseman),

Než ale budeme úplně malovat čerta na zeď, dejme filmařům šanci. Za prvé pořád není jisté, že bude příběh z minulosti dominovat. Wiseman nám již jednu Smrtonosnou past naservíroval a jakkoli lze u jeho čtyřky kritizovat finále se stíhačkou, zbytek je velmi dobré pochopení základních principů celé série (a jde i o dobře natočený film). Doufejme proto, že opět ví, co dělá.
Z příspěvku se navíc zdá, že scénář píše sám Wiseman a snímek ponese prostý název John McClane. Což může vypadat jako potvrzení restartu, současně by ale mohlo jít o inspiraci zmíněným Rockym. V tuhle chvíli můžeme o obojím jen spekulovat, snad se brzy dozvíme víc informací.
Smrtonosná past 6 (oficiálně zatím uváděná jako Die Hard Year One, pokud nebude Wisemanem potvrzen název John McClane) nemá v tuhle chvíli stanovené datum premiéry a ani se neví, kdy by mohla padnout první klapka.