Benedict Cumberbatch a Michael Shannon rozpoutali válku o elektřinu

Benedict Cumberbatch a Michael Shannon rozpoutali válku o elektřinu
Benedict Cumberbatch - Kód Enigmy (2014) | StudioCanal UK
Natáčení probíhá v Londýně a okolí a hlavními hrdiny příběhu jsou rivalové Thomas Alva Edison a George Westinghouse. Jejich snaha o vytvoření trvalého elektrického systému vešla do dějin. Edison upřednostňoval pro rozvod elektrické energie stejnosměrný proud před střídavým, který podporoval Westinghouse Electric a řada evropských společností.
„Souboj mezi Edisonem a Westinghousem je úžasným příběhem konkurenční vynalézavosti,“ uvedl producent snímku Harvey Weinstein. „Šlo o boj intelektů, závod v kreativitě a technologickém pokroku, který dodnes rezonuje v domácích vynálezcích dominujícím takovým místům jako je Silicon Valley.“
Kromě Michaela Shannona v roli George Westinghouse a Benedicta Cumberbatche jako Edisona se ve snímku dále objeví Tom Holland, Katherine Waterston, Matthew Macfadyen a Tuppence Middleton. V roli Nikoly Tesly se představí Nicholas Hoult.
Podle scénáře od Michaela Mitnicka (Dárce) režíruje Alfonso Gomez-Rejon (Já, Earl a holka na umření) Produkují Basil Iwanyk, Timur Bekmambetov a Weinstein. Výkonnými producenty jsou Adam Ackland a Cumberbatch.