Všichni chtějí do vesmíru. Fandové sci-fi míří na jubilejní ročník festivalu Future Gate

Všichni chtějí do vesmíru. Fandové sci-fi míří na jubilejní ročník festivalu Future Gate
Hvězdná pěchota | Future Gate
Generace F
Generace F
57%
Future Gate odstartuje předpremiérou snímku Generace F s Emilií Clark (Hra o trůny) a Chiwetelem Ejioforem (12 let v řetězech) v hlavních rolích. Ti v komediálně laděném filmu režisérky Sophie Barthes ztvárnili manželský pár, který díky nejnovějším technologiím dokáže plánovat a výrazně ovlivňovat rodičovství.
Francouzi na Future Gate představí animovaný sci-fi noir Mars Express, který se inspiroval tituly jako RoboCop či Ghost in the Shell. Nicolas Giraud publiku osobně uvede svou novinku Astronaut, kterou nejen režíroval, ale ztvárnil v ní rovněž hlavní roli technika Evropské vesmírné agentury, který si chce splnit celoživotní sen a odletět do vesmíru.
Michael Ironside
Michael Ironside v Terminátor Salvation (2009) | Columbia TriStar
Hvězdou Future Gate bude kanadský herec Michael Ironside, který publiku v Praze a v Brně představí kultovní Hvězdnou pěchotu Paula Verhoevena a znepokojivé Scanners režiséra Davida Cronenberga. Ironside kromě toho od organizátorů převezme cenu za přínos žánru sci-fi.
Do hlavní festivalové soutěže letos dramaturgové vybírali ze stovek přihlášených filmů z celého světa, což dokládá, jak dobré jméno Future Gate na poli žánrového sci-fi festivalu zastává. V rámci speciálních projekcí bude uvedený celovečerní debut Roberta Hloze Bod obnovy a očekávaný velkofilm Garetha Edwardse Stvořitel.
Budoucnost kinematografie? Očekávaná sci-fi Stvořitel mění vývoj drahých velkofilmů
Filmy24. 7. 2023
Budoucnost kinematografie? Očekávaná sci-fi Stvořitel mění vývoj drahých velkofilmů
Future Gate nabídne též soutěž studentských filmů či sekci dokumentárních snímků, která publiku přiblíží například osobnost umělce a futurologa Roye Scarfa, přípravu na cestu na Mars (Nejdelší odloučení) či ohlédnutí za osmdesátkovými sci-fi snímky (Hledání zítřka).
Besedy se zajímavými nefilmovými autory představí například osobnost stíhacího pilota Aleše Svobody nebo umělce Yemiho A. D., který se již brzy vydá do vesmíru na palubě rakety Starship společnosti SpaceX jako člen posádky mise dearMoon.
Future Gate 2023
Future Gate 2023 | Future Gate
Jaké jsou nejlepší sci-fi filmy všech dob podle uživatelek a uživatelů Kinoboxu? Projděte si náš žebříček a dejte hlas vašim favoritům.