Z festivalového letoviska Cannes zamíří oceněné filmy i do českých kin

Z festivalového letoviska Cannes zamíří oceněné filmy i do českých kin
Zlatou palmu převzal režisér Jacques Audiard za film Dheepan.
z-festivaloveho-letoviska-cannes-zamiri-ocenene-filmy-do-ceskych-kin
Zlatou palmu převzal režisér Jacques Audiard za film Dheepan.
Očekávané tituly plné velkých jmen, "povinná" společenská gesta, ale též snímky, o kterých jejich potenciální distributoři před projekcí mnoho nevěděli - i to přinesl 68. ročník mezinárodního filmového festivalu Cannes. Zvítězilo sociální drama Dheepan, pojednávající o uprchlíkovi ze Srí Lanky, který by rád našel štěstí ve Francii. V době, kdy se v Evropské unii projednávají kvóty, vyhrálo u filmařů nedaleko od luxusních jachet a večírků svědomí namísto artové samolibosti. Změní film pohled na imigrantství? Přesvědčit se o tom budete moci i vy. Datum české premiéry ale ještě nebylo uvedeno.
Chen Chang
Z filmu Nie yin niang. I ten bude představen v českých kinech.
Do českých kin se též podívá akční taiwanský snímek Nie yin niang (2015), za jehož režii byl v Cannes oceněn Hsiao-hsien Hou. Film vás vezme zpátky v čase do doby vlády mocné dynastie Tchang a na své si přijdou milovníci historických bojových umění.
LOVE
LOVE
Láska má mnoho podob a projevů. Tu poněkud extravagantní až šokující v Cannes představil režisér Gaspar Noé. Erotické drama pojednávající o vztahu jednoho chlapce a dvou dívek provázejí až pornografické propagační materiály. Zamířil tvůrce dál než autor Nymfomanky? Zástupci českého distributora, kteří film zhlédli, píší, že "Noé nepředstavil jen prvoplánový sexuálně explicitní film, ale plnohodnotné dílo, které na příběhu milostného trojúhelníku ukazuje lásku ve všech podobách." Láska bude do českých kin uvedena v září 2015.

Upoutávka na novinku Paola Sorrentina Mládí:

Mládí
Z Cannes zamíří do českých kin též novinka Paola Sorrentina, který všem filmovým fajnšmekrům vyrazil dech Velkou nádherou (2013). Sorrentinova novinka Mládí (2015) bude do českých kin uvedena v říjnu 2015. Na co se můžete těšit tentokrát? Slavný Ital představí anglicky mluvený film s hvězdným hereckým obsazením. Dva stárnoucí přátele hrají Michael Caine a Harvey Keitel.
z-festivaloveho-letoviska-cannes-zamiri-ocenene-filmy-i-do-ceskych-kin-7
Harvey Keitel a Michael Caine představili v Cannes snímek Mládí. V českých kinech od října 2015.
Luxus nechybí ani tentokrát, namísto Říma se děj snímku odehrává v alpských lázních. Tisk o novince referuje jako o „sarkastické a velkolepé filmové opeře, která otevírá póry úchvatnými obrazy a plní je uklidňující hudební mastí, místy prostřídanou osvěžující dávkou chladného dramatu. To vše podané bezchybnými hereckými výkony.“ Hmmm.
Další informace najdete v komentované fotogalerii článku. Máme se na co těšit.
z-festivaloveho-letoviska-cannes-zamiri-ocenene-filmy-i-do-ceskych-kin-3
Pixaří delegace v Cannes. Amíci se tu rozhodně neztratí. Stejně jako jejich novinka V hlavě, která vstoupí do českých kin 9. července 2015. Údajně jde o jednu z nejlepších "pixarovek" vůbec...