Carol

66%
Carol
Cate Blanchett a Rooney Mara podávají životní herecké výkony v milostném dramatu Carol o citovém vzplanutí a následném mileneckém vztahu dvou žen v atmosféře 50. let. V době, kdy jejich osudová a nekontrolovatelná láska znamenala porušení zákona. Úchvatné kostýmy, výpravu a New York padesátých let povznáší silný příběh, emoce a zaujetí obou hereckých hvězd, které se nebály ani společných milostných scén. (Bontonfilm)



Recenze: Carol

Kinobox.cz
70%

Připadalo mi, že se dívám na další weinsteinovský precizně vysoustružený film o boji s dobovými předsudky, který existuje především proto, aby dostával ceny na festivalech (i hetero festivalech). Není mi moc jasné, co jsem si z něj měl odnést, kromě poučení "když vám Rooney ukáže prsa, najdete v sobě vnitřní sílu postavit se... všem".


Brenan88
Brenan88
47 160 bodů
5
V rámci Oscarového klání pro mne Carol představuje jednoho z nejslabších soutěžících. Myslím,že jsme už dávno překonali dobu kdy by nás měla nějak šokovat homosexualita ve snímcích a Carol tím pádem ztrácí na atraktivitě a je jedno jestli má být snímek zasazený do současnosti,nebo minulosti. Pro mne to spíš byla dvouhodinová nuda avšak dobře zahraná.
Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
6
Nijak originální snímek o zakázané lásce dvou žen v nesprávnou dobu a na nesprávném místě. Cate i Rooney jsou fajn, ale to je asi tak vše. Jinak naprostý, ničím vybočující průměr.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
4
Zklamání. Blanchet jako lovkyně zajíčků je sice dost dobrá, ale ten film jinak kromě kouzelného dobového soundtracku dost nudí. Jakože fakt dost.


Dodatečné informace

Původní název:
Carol (více)
  • Velká Británie Carol
Premiéra v ČR:
21. 4. 2016
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Velká Británie, Francie, Austrálie, USA
Rozpočet:
11,8 mil. USD
Tržby:
40,27 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:

Podobné