US tržby: Kluci z Jump Street pořádně vycvičili draka

US tržby: Kluci z Jump Street pořádně vycvičili draka
Animák Jak vycvičit draka 2 se těší výborným ohlasům. Dá se proto čekat, že se udrží v žebříčku poměrně dlouho.
A nešlo o žádné drobné. 22 Jump Street o víkendu odstartoval za neuvěřitelných 60 milionů dolarů. To je skoro 2x (!) tolik, co svého času jednička, nemluvě o faktu, že tím poldové v utajení převálcovali animák Jak vycvičit draka 2, který udělal "jen" 50 milionů. Vítězství je o to výraznější, že měl Drak k dispozici o tisícovku sálů víc a k tomu byly jeho lístky díky 3D dražší. Přesto to na Schmidte (Jonah Hill) a Jenka (Channing Tatum) nestačilo. Tvůrce Draka to trápit nemusí, neboť jejich dítě nepochybně vydělá. Otázkou dne je spíš to, jak vysoko se vyšplhá dvojka Jump Street. Jednička zvládla 200 milionů, u sequelu bych se po takovém startu nedivil, kdyby to bylo dvojnásob. Inu, dobrou komedii diváci vždy rádi ocení.
Jak vycvičit draka 2
Animák Jak vycvičit draka 2 se těší výborným ohlasům. Dá se proto čekat, že se udrží v žebříčku poměrně dlouho.
Navzdory silným novinkám se velmi slušně drží Zloba s Angelinou Jolie. Třetí víkend, třetí místo, propad o 44% a průběžné celosvětové tržby 436 milionů dolarů. O takovém čísle si mohou jiné hollywoodské herečky nechat jen zdát. A takový Tom Cruise také. Ve světě si jeho sci-fi Na hraně zítřka vede dobře (181 milionů), ve Státech má ale na kontě po dvou týdnech pouhých 56 milionů. A to je rozhodně škoda. Ať už má Tom jakkoli problematickou pověst, bezpochyby natočil jeden z nejlepších sci-fi filmů posledních let.
Tom Cruise
Na hraně zítřka
Rapidní propad zažila romance Hvězdy nám nepřály, což ale nepřekvapuje - tenhle žánr se nikdy dlouho neudrží. 12 milionový rozpočet je i tak již 10x doma. Šestí X-meni mají celosvětově 661 milionů a nová Godzilla na sedmičce jich má 439. V obojím případě jde o nejúspěšnější díl série. Desítku dále doplňují nepříliš úspěšná komedie Všechny cesty vedou do hrobu, diváky vyhledávaní Sousedi a indie hit od tvůrce Iron Mana Chef.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.