US tržby: Hobit sesazen z trůnu, Paranormální aktivity zpátky na scéně

US tržby: Hobit sesazen z trůnu, Paranormální aktivity zpátky na scéně
Leonardo DiCaprio
Tak se Ledové království přeci jen dočkalo. Po čtyřech týdnech se s 20 miliony vrátilo do čela žebříčku, čímž knokautovalo vládnoucího druhého Hobita. Nejen animák od Disneyho si ale o víkendu úspěšně vyšlápl na Bilbovu cestu za drakem Šmakem. Úspěšně se uvedlo i nepřímé pokračování série Paranormal Activity (neboli spin-off) s podtitulem Prokletí, které skončilo na druhém místě. Studio Paramount nezměnilo strategii. Dalo tvůrcům k dispozici minimum peněz (konkrétně 5 milionů) s tím, ať si poradí. A oni si poradili na výbornou. I když snímek v recenzích nijak nezáří, diváci lačnili o víkendu po strachu a nechali v sálech pěkných 18 milionů dolarů.
O hit je postaráno a s největší pravděpodobností se vyjma regulérního pokračování (tedy pětky) série brzy dočká i sequelu spin-offu.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Hobit se tak musel spokojit až s třetím místem, což ale nepochybně producenty netrápí - celosvětově má již 756 milionů dolarů. Protože se vyjma Prokletí žádná jiná novinka neprosadila, jsou zbylá místa o starých známých. Čtyřku okupuje zatím nepříliš úspěšný Vlk z Wall Street (snad ztráty dožene ve světě), pětka patří miláčkovi davů Špinavému triku.
us-trzby-hobit-sesazen-z-trunu-paranormalni-aktivity-zpatky-na-scene
Velmi dobře si vede Zprávař na šestce, neboť vydělává nejen doma, ale i ve světě (jednička mimo Státy propadla). Sedmé je úspěšné drama Zachraňte pana Bankse, osmý Walter Mitty a jeho tajný život, který svůj nepříliš zářivý start v Americe dohání tržbami ze zbytku světa. Na devítce fenomenálně úspěšné pokračování Hunger Games (celosvětové tržby hlásí u Vražedné pomsty neskutečných 830 milionů!) a desítku tentokrát uzavírá průměrná sportovní komedie Zpátky do ringu, kterou ani lákavá nálepka "Rocky vs. Zuřící býk" nedokázala zachránit od diváckého nezájmu.
47 Róninů
Z desítky úplně vypadl snímek 47 Róninů, který se hraje teprve dva týdny. Snímek skončil s 5 miliony na jedenáctém místě. Po deseti dnech z amerických kin kasíruje na rozpočet 175 milionů slabých 32 mega. Uf.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.