Harrison Ford neodolal a přidává se k Marvelu. Nahradí zesnulého kolegu

Harrison Ford neodolal a přidává se k Marvelu. Nahradí zesnulého kolegu
Harrison Ford | Paramount Network
Podle serveru Slashfilm.com se Ford objeví v chystaných Thunderbolts, kteří mají v roce 2024 uzavřít pátou fázi filmů Marvelu. Má převzít roli po Williamu Hurtovi, který letos zemřel. Zpráva už byla potvrzená z několika dalších zdrojů, zdá se tedy celkem pravděpodobná.
Ford má hrát plukovníka Thaddeuse „Thunderbolta“ Rosse, který stojí v čele týmu superpadouchů najatých vládou, aby se postarali o špinavou práci příliš nedůstojnou pro Avengers. Pokud vám to připomíná Sebevražedný oddíl od konkurenčního DC, tak se rozhodně pletete. Jde o úplně jiný námět, ale teď se budeme věnovat něčemu jinému.
harrison-ford-neodolal-a-pridava-se-k-marvelu-nahrazuje-zesnuleho-kolegu
Thunderbolt Ross | Marvel Studios
Režie se chopí Jake Schreier, jenž má na svědomí zatím hlavně young adult romanci Papírová města a spoustu hudebních videí. Marvel tím potvrzuje sympatickou ochotu hledat nové talenty, která se může vyplatit, ale také vymknout z rukou. Nezbývá tedy než doufat, že Schreier s pomocí zkušeného scenáristy Erica Pearsona a Kurta Busieka najdou správný přístup k akčnímu blockbusteru.
Vedle Forda se před kamerou objeví Florence Pugh, jejíž herecká hvězda po Slunovratu, Malých ženách a problémovém To nic, drahá závratně stoupá. Další role ztvární David Harbour, Sebastian Stan, Olga Kurylenko a Hannah John-Kamen.
Plukovník Ross je postavou jako stvořenou pro Forda. Mentorská, ale výrazná role mu umožní plně prodat své charisma, což se mu podařilo třeba v Enderově hře či K-19: Stroji na smrt. Jak to tak u Marvelu bývá, ochutnávky se dočkáme v předstihu, mihnout by se měl už ve filmu Captain America: New World Order v roce 2024, jehož primárním cílem bude vyrovnat se s odchodem Chrise Evanse.
Ford má na zádech osm křížků, je tedy skoro o deset let starší než jeho zesnulý kolega. Ze strany Marvelu jde o risk, producenti obvykle počítají s tím, že budou mít herce k dispozici dalších deset let. Ford ale právě dotočil fyzicky náročného pátého Jonese a zdá se, že je na svůj věk velmi fit.
Ke Star Wars a Indiana Jonesovi si tak připisuje další megafranšízu. Schválně, kdy oficiálně prozradí, jak moc je z těch pár milionů, co mu přitečou, otrávený.

Kinolog: Jak moc musel Adam Mišík fetovat, aby mohl hrát dealera?

Snímek BANGER. je spíš komedie, která se až ke konci překlopí v drama. Možná nejlepší český film roku je natolik propojený s hudbou, že i celá recenze je tentokrát hlavně hudební.