Bruce Willis bude mít letos na Zlaté malině vlastní kategorii

Bruce Willis bude mít letos na Zlaté malině vlastní kategorii
Apex (2021) | AMC+
Co to znamená získat cenu Zlatá malina? Jedná se o ocenění za nejhorší filmové počiny předcházejícího roku. Každý rok tato ocenění vybírá celkem 700 členů Nadace ceny Zlatá malina z šestnácti zemí světa. Již tradičně se udělují v Los Angeles vždy v předvečer Oscarů. Letos výherce oznámí 26. března. Historie Zlaté maliny sahá do roku 1981. Tehdy s tímto nápadem přišel americký copywriter John J. B. Wilson krátce poté, co viděl filmy Can't Stop the Music a Xanadu. Zájem o ocenění každým rokem rostl, až si ji během čtvrtého ročníku všimla CNN.
willis-si-letos-smlsne-na-zlate-maline-5
Apex (2021) | AMC+
Od té doby popularita této anticeny stále roste, za dobu její existence ji získala i řada známých herců, jako je například Eddie Redmayne za roli v titulu Jupiter vychází. Získala jej ale i řada filmů, například Catwoman, Transformers: Pomsta poražených, Poslední vládce větru či Twilight sága: Rozbřesk – 2. část.
Letos si ale organizátoři smlsnuli na dalším světoznámém jméně. Není jím nikdo jiný než Bruce Willis. Známá hvězda akčních filmů jako Smrtonosná past si totiž v minulém roce střihla roli hned v osmi filmech a většina z nich byla podle agentury AFP dost neoriginální. Patří mezi ně třeba šerif, jenž přišel o veškeré své iluze, nebo bývalý policista, generál ve výslužbě či někdejší agent CIA. Smutné je, že tyto role nebyly pro snímky vlastně vůbec přínosné, Willis se v nich v podstatě jen mihnul, ovšem velmi výrazně se objevil ve všech propagačních materiálech.
willis-si-letos-smlsne-na-zlate-maline-7
Out of Death (2021) | Vertical Entertainment
A protože byla těchto rolí opravdu spousta, organizátoři se rozhodli vytvořit speciální kategorii pouze pro Bruce. Ponese název Nejhorší vystoupení Bruce Willise ve filmu z roku 2021. Podle Rotten Tomatoes, serveru, na němž jsou shromážděné recenze filmů a seriálů od profesionálních kritiků, dostaly všechny nominované snímky podprůměrné hodnocení, z toho American Siege, Apex a Out of Death dostaly dokonce nulu.
willis-si-letos-smlsne-na-zlate-maline-4
Apex (2021) | AMC+
Mezi další snímky ucházející se o Zlatou malinu za loňský rok patří například muzikál Diana, Karen, Space Jam: Nový začátek a Žena v okně. Tituly obdržely hned několik nominací, včetně těch za nejhorší film roku. Hvězda NBA LeBron James, jenž za svůj výkon ve Space Jamu získal nominaci jako nejhorší herec loňského roku, si podle organizátorů zavřel vrátka pro možné pokračování v herecké kariéře. Velkou kritiku ale sklidil i herec Jared Leto, konkrétně za vystoupení v Klanu Gucci. Organizátorům se nelíbila jeho latexová maska, podivínské oblečení a směšný italský přízvuk.