Apex: Živý terč pro novou generaci - pětice lovců si ke své smůle vybere za oběť Bruce Willise

Apex: Živý terč pro novou generaci - pětice lovců si ke své smůle vybere za oběť Bruce Willise
Přání smrti | MGM
Před pár dny jsme si představili trailer na sci-fi novinku Breach, která je mixem Vetřelců a Horizontu události. A jakkoli to na žádnou žánrovou pecku nevypadá, pořád je vybíjená s mimozemskými šmejdy na vesmírné lodi o pořádnou míli lákavější kousek, než ty céčkové akční hovadiny, jaké Willis v poslední době natáčel a v nichž si většinu času odsedí na židli / odstojí v jedné místnosti s telefonem v ruce. Stejně tak nadějně (ano, nadějně... pořád ještě věřím v lepší zítřky) vypadá kriminálka Midnight in the Switchgrass vycházející ze skutečných událostí, v níž Willis jako agent FBI s Megan Fox vyšetřuje případ největšího sériového vraha, jaký kdy řádil v Texasu.
A ani scífko Cosmic Sin se svým námětem "sedm vojáků se na vlastní pěst pokusí zastavit mezigalaktickou válku s vetřelci" nevypadá úplně mizerně (pokud to nebude, v rámci režie, úplná bezradnost). Poslední zmíněný kousek napsal a režíroval Edward Drake, čímž se dostáváme ke sci-fi Apex.
Kosmický hřích
Cosmic Sin | 308 Ent
I pod tou je Drake v rámci obojího podepsaný a neobvyklé na tomhle kousku je, že by v něm Willis měl hrát hlavní roli. Tedy žádných čestných deset minut, ale skutečný hrdina, kolem něhož se bude zápletka točit. Konkrétně nás čeká survival thriller ve stylu Živého terče, v němž pětice elitních lovců nahání na opuštěném ostrově Willisovu postavu. Velmi brzy si však uvědomí, že si tentokrát ukousli až příliš velké sousto a ve skutečnosti jsou kořistí.
Originální to není ani za mák, rozhodně ale raději Willise uvidím v podobné vybíjené než ve filmu, který někdo natočil během karantény v jednom skladišti. Poslední klapka padla před pár dny, premiéra bude příští rok.