Režisér krvavého Pádu do tmy a nového Hellboye chystá další drasťák

Režisér krvavého Pádu do tmy a nového Hellboye chystá další drasťák
Hellboy (2019) | Lionsgate
Neil Marshall (Soudný den, Centurion, dvě válečné epizody Hry o trůny) je můj oblíbený, ale jinak poměrně kontroverzní filmař. Dosud točil pouze ryzí žánrovky (a zřejmě to tak bude dělat i nadále), které mají svým naturelem daleko k neškodné podívané pro celou rodinu. Naopak jsou plné brutálního násilí, krve, šílených postav i situací, občas i nějakých děsivých a smrtelně nebezpečných monster. A ve stejném duchu bude (nepřekvapivě) i jeho další chystaný počin.
Centurion
Centurion
Jeho novinka The Lair má být o pilotce RAF, jež je během své poslední mise sestřelena nad jednou z nejnebezpečnějších oblastí Afghanistánu. Podaří se jí najít úkryt v opuštěném podzemním bunkru, v němž se však nachází úmyslně vytvořená krvelačná monstra. Ženě se před nimi sice podaří uprchnout do nedalekého amerického vojenského tábora, nebezpečné kreatury ji ale sledují až tam...
Dle zápletky by tedy Marshallův nový snímek mohl mít stylem hodně blízko k jeho prvním dvěma celovečerním filmům - pořádně drsným akčním hororům Psí vojáci a Pád do tmy. Sám Marshall přitom přiznává, že se chce při tvorbě The Lair inspirovat největšími žánrovými klasikami - Vetřelci, Predátorem a Věcí Johna Carpentera. Dle jeho slov nás čeká velkolepá a hlasitá adrenalinová jízda, která bude řádně dravá a krvavá. A navíc slibuje užití převážně praktických efektů! Snad tedy bude mít tentokrát větší štěstí než s propadákovým loňským Hellboyem, a přijde se skutečně šťavnatým masakrem, jímž uspokojí chutě i těch největších žánrových fajnšmekrů.
Psí vojáci
Pád do tmy