Ben Affleck se vrací do role Batmana!

Ben Affleck se vrací do role Batmana!
Batman | Warner Bros.
Role Batmana nezastihla Afflecka v úplně nejlepším životním období. Herec měl osobní problémy s alkoholem, které mu do velké míry narušovaly i profesní život a když se k tomu přidaly ne zrovna nadšené ohlasy na Batman v Superman a pak rovnou tragické u Ligy spravedlnosti, rozhodl se Affleck pověsit batmanovskou kápi na hřebík. Ostatně původní plány na budoucí filmy padly a Affleck se neúspěšně pral se scénářem sólovky. Tak proč to hrotit. Jenže od premiéry Ligy spravedlnosti (2017) se toho dost změnilo.
Sólovky zabodovaly a u Warnerů se chytli za nos a zkouší napravit své chyby (připravovaný Snyder Cut ligy, polorestart Sebevražedného oddílu, kde režisér na Twitteru potvrdil, že mu do natáčení studio ani v nejmenším nekecá). Takže je pořád šance, že z tohohle komiksového vesmíru nakonec něco bude. A Affleck byl v roli Batmana dobrý, tak proč to ještě nezkusit.
Ben Affleck, Gal Gadot
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
Přesto je dost překvapivé, že herec léta poté, co od role oficiálně odstoupil, kývl na návrat v sólovce Flashe. Tu momentálně připravuje Andy Muschietti a v jejím centru je přirozeně Flash. Batman má nicméně klíčovou roli v příběhu, podle popisu podobnou tomu, jako např. Iron Man v první sólovce Spider-Mana. Pro Muschiettiho tak bezpochyby bylo zapojení Afflecka důležité.
Kdo tedy patří do týmu Batfleck, může se začít těšit na rok 2022. Právě tehdy vstoupí Flash do kin a Affleck bude u toho. Uvidíme, zda zůstane jen u jednoho výstupu, nebo si herec roli ještě na pár dalších filmů podrží.
P.S. Mimochodem stále platí, že si má ve filmu zahrát Batmana i Michael Keaton, tedy úplně první představitel filmového temného rytíře (Batman a Batman se vrací od Tima Burtona). Nevím, jak to má Muschietti přesně vymyšlené (Alternativní vesmír?), ale upřímně se těším, až to v kině zjistím.
Ben Affleck, Gal Gadot, Ezra Miller
Liga spravedlnosti