HBO GO tipy na červenec 2020

HBO GO tipy na červenec 2020
Moulin Rouge | 2001 20th Century Fox
Galaxy Quest (1999)
Galaxy Quest
Snímek Deana Parisota je roztomilou dobrodružnou sci-fi komedií, která těží zejména z chytrého a zábavného parodování nejrůznějších filmových a televizních sci-fi fenoménů, v čele s kultovním Star Trekem. Kromě báječně sepsaného scénáře a velkolepé výpravy zdobí Galaxy Quest hlavně parádní herecké obsazení, jemuž vévodí Tim Allen, Sigourney Weaver a Alan Rickman.

Moulin Rouge (2001)
Moulin Rouge
Audiovizuální mistrovské dílo Baze Luhrmanna (Austrálie) by se dalo označit za nejvýraznější a filmařsky nejopojnější moderní filmový muzikál. Tragickou lovestory režisér pojal jako strhující smršť barev, tanečních vystoupení a nápaditě aranžovaných populárních songů. V hlavních rolích excelují Nicole Kidman a Ewan McGregor.

Dokonalý trik (2006)
Dokonalý trik
Mysteriózní thriller o soupeření dvou kouzelníků v podání Christiana Balea a Hugh Jackmana je jedním z klenotů v neskutečně nabušené filmografii geniálního scenáristy a režiséra Christophera Nolana. Dokonalý trik se sice nestal takovým hitem jako trilogie o Temném rytíři, Počátek nebo Dunkerk, i tak ho ale mnozí Nolanovi fanoušci řadí mezi režisérova nejpovedenější díla.

Malá Miss Sunshine (2006)
Malá Miss Sunshine
Nezávislá komediální road-movie vyprávějící o jedné (ne)obyčejné rodině, jejíž členové se potýkají s různými osobními problémy, které se pokusí vyřešit společným výletem, je neobyčejně milou, vtipnou a dojemnou podívanou, jejímž centrem jsou zajímavé postavy, které jsou skvěle obsazené (Greg Kinnear, Steve Carell, Paul Dano) a neméně dobře zahrané. Oceněno Oscarem za nejlepší původní scénář a nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli (Alan Arkin).

Ona (2013)
Neokázalá intimní sci-fi Spikea Jonzeho (V kůži Johna Malkoviche) je něžným přemýšlivým dramatem pohrávající si s myšlenkou, že v nedaleké budoucnosti by mohla nastat situace, kdy lidé budou navazovat hluboký citový vztah s umělou inteligencí. Provokativní a znepokojivý námět je ve filmu zpracován s velkou mírou lidskosti a pochopení a snímek samotný nevyznívá nijak technofóbně. V hlavních rolích oscarový Joaquin Phoenix a Scarlett Johansson.
Dříve recenzované: Ad Astra (2019) Horizont události (1997), Terminátor: Temný osud (2019)