TOP kina USA: Avatar padl a původní Lví král také

TOP kina USA: Avatar padl a původní Lví král také
My z Kačerova | Disney
Tak předně - konečně se to stalo. Avengers se v rámci celkových tržeb vyšplhali na 2,79 miliardy dolarů, čímž film o půl milionu oficiálně překonal dosud vládnoucí Avatar Jamese Camerona. U Disneyho (respektive v Marvelu) si tohle číslo hodně vydřeli, drželi film v kinech extrémně dlouho, podpořili ho speciální obnovenou projekcí s novými potitulkovými scénami a herci na sociálních sítích burcovali fanoušky. Byla to trošku krkolomná bitva (hlavně posledních pár týdnů), ale vyplatila se. Nálepka nejúspěšnějšího filmu vůbec je doma a teď je jen otázkou, jakým kouskem to samo studio zkusí překonat. Po spolknutí Foxů ostatně Disneymu už budou hrát do finančních karet i další díly Avatara, kde se nějaké ty rekordy taky čekají.
Nový Lví král: Znáte je? Tihle herci propůjčili hlasy Simbovi a spol.
Téma6. 7. 2019
Nový Lví král: Znáte je? Tihle herci propůjčili hlasy Simbovi a spol.
A teď se přesuneme k jedničce víkendu, která je... také od Disneyho! Ale to víte, o novém Lvím králi bylo slyšet již několik týdnů po celém světě. Reakce jsou nicméně rozpačité. Není to sice žádné zneuctění, ale současně jde o ten druh remaku, který nepřidává nic vlastního a proto mu ne každý jde na ruku. V recenzích se kritikou nešetřilo, diváci jsou o něco vstřícnější ve známkách, ale i na nich je patrné, že tady se (pokud jde o kvalitu) žádná další Kniha džunglí nekoná.
Ale trápí to někoho? Studio určitě ne. Původní film je natolik velký fenomén, že byl komerční úspěch dopředu jistý (originál prodal neskutečných 32 milionů VHSek), takže tu máme jen v USA otvírák za ohromných 185 mega. Zbytek světa se také neflákal a na konto filmu přiskočila další třetina miliardy. Celosvětově to v tuhle chvíli dělá 531 milionů dolarů s tím, že u Disneyho si za pár týdnů připíšou na konto další film s miliardovou cedulkou. A v celkových tržbách novinka zcela s přehledem překoná původní film.
Nepřekvapivě jiný nováček do TOP10 výrazněji nepromluvil, protože žádné studio nebylo tak šílené, aby šlo na zteč s očekávanou lví novinkou. Když už jsme ale u toho Disneyho (jak jste si nepochybně všimli), druhému Spider-Manovi chybí třicet milionů k miliardě. U Myšáka už se musí při čtení všech výročních zpráv trochu nudit, když se něco takového děje skoro ob měsíc.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Lví král
Tom Holland