TOP kina USA: Zrodil se nový Shyamalan

TOP kina USA: Zrodil se nový Shyamalan
My | Universal Pictures US
Hlavní novinkou a současně senzací víkendu je snímek My s vynalézavým pojetím klasické home invasion zápletky (jde o takový ten poddruh hororů, v nichž jsou lidé doma a kdosi se je rozhodne zabít). Snímek natočil Jordan Peele, autor dva roky starého hitu Uteč a nejenže fanoušky nezklamal, ještě se překonal. My odstartoval za ohromných 70,2 milionů dolarů, což je třetí nejlepší debut pro eRkovou podávanou vůbec (první je se 123 miliony nové To, druhý loňský Halloween se 76). Film stál pouhých 20 mega, takže studio snad ani nemůže mít víc důvodů k radosti. Ostatně, až tak dobrý start se ani nečekal (Uteč startoval "jen" za 33) a k tomu znovu nechybí dobré ohlasy.
Jestli něco zabrání My v tom, aby celosvětově překonal 255 milionů Uteč, bude to Řbitov zvířátek, který cílí na stejné publikum a do kin dorazí již za 2 týdny. I tak má Peele vyhráno - vysoká očekávání ustál a znovu zabodoval.
Nejlepší horory za celou dobu existence kinematografie
Téma10. 10. 2018
Nejlepší horory za celou dobu existence kinematografie
Captain Marvel razantním nástupem My přeci jen trochu ztratila na síle a musela se poroučet na druhé místo. Pořád ale dokázala z amerických diváků vyrazit 35 milionů. Celosvětově to pak dělá 910, tudíž příští víkend cinkne v kasičce miliarda. Na chvostu desítky se stále ještě s nadějí drží Alita, domácí boj už ale prohrála (tržby 83 milionů proti rozpočtu 170). Celosvětově ji ale pár set tisíc dělí od 400 milionů a to už přeci jen vypadá podstatně lépe.
Na silnou konkurenci nejspíš doplatí i finále Jak vycvičit draka 3. Snímek je pátý víkend symbolicky pátý, z koláče sledovanosti už ale vyzobává jen drobky. Zatím to celkem dělá 488 milionů, což není vůbec málo (i vzhledem ke střízlivému rozpočtu), pořád jde ale o nejhorší výsledek z celé trilogie.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
My
Captain Marvel