TOP kina USA: Kritici si můžou říkat svoje, ale divák má jasno

TOP kina USA: Kritici si můžou říkat svoje, ale divák má jasno
Skleněný | Universal Pictures
Jenže diváci, na rozdíl od kritiků, filmu přišli na chuť. Víkendový propad je tak o tradičních 52% a Skleněný si na americké konto přihodil dalších 19 milionů. I jinde se daří, takže to celosvětově dělá 162 milionů. Stále je ale kam stoupat. Rozpolcený vydělal 276 milionů, Vyvolený 248. Finále neobvyklé komiksové trilogie tedy ještě musí zabrat, pokud nechce svým starším bratříčkům udělat ostudu. I když ta už vlastně nehrozí. Film stál 20 milionů a průměrné hodnocení v diváckých databázích je 7 z 10. To je slušný výsledek pro sérii, která nastavuje zrcadlo velepopulárním marvelovkám.
Druzí se udrželi američtí Nedotknutelní (69 milionů), na trojce trůní Aquaman, který se - prostor pro fanfáry - stal o víkendu nejúspěšnějším filmem s nálepkou DC Comics vůbec! Jeho celosvětové tržby dosáhly cifry 1,090 miliardy, čímž byl překonán rekord Temný rytíř povstal (1,084 miliardy).
Novinky tentokrát skutečně neválely. Teenagerovská fantasy Chlapec, který se stane králem šla do boje vyzbrojená fantastickými recenzemi a širokým nasazením, i tak to ale na úspěch nestačilo - film otevřel až na čtvrtém místě a to za pouhých 7,5 milionů dolarů. Ještě hůře dopadl "erotický sexy thriller s překvapivým twistem" Ticho před bouří s Matthewem McConaugheym a Anne Hathaway v hlavních rolích. Startuje až na osmém místě za 4,8 milionů. V tomhle případě se ale všichni na mizerných známkách shodli.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Matthew McConaughey, Jason Clarke, Djimon Hounsou
top-kina-usa-kritici-si-muzou-rikat-svoje-ale-divak-ma-jasno