TOP kina ČR: Film o Freddiem Mercurym a skupině Queen našel přemožitele!

TOP kina ČR: Film o Freddiem Mercurym a skupině Queen našel přemožitele!
Spider-Man: Paralelní světy, Aquaman | Sony
5. GRINCH (země vzniku: USA)
Grinch
Začínáme na pátém místě, kde skončil animovaný vánoční nezbeda Grinch. V tuzemských kinech je šestý víkend a tentokrát na jeho dobrodružství vyrazilo 12.923 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion 801 tisíc korun. Za necelý měsíc a půl má skřítek na kontě přes 246 tisíc diváků a téměř 34 milionů korun. Solidní.

4. ČERTÍ BRKO (Česká republika, Slovenská republika)
Čertí brko
Pohádka od tvůrců parodické Kanceláře Blaník skončila čtvrtá. Do 86 kin vyrazilo třetí víkend od premiéry 22.911 platících. Tržby činily téměř 3 miliony korun. Čertovská pohádka s politickými a společenskými narážkami má za necelé tři týdny na kontě 168 tisíc diváků a téměř 21 milionů korun. Dle kampaně, která uvedení předcházela, se ale čekalo daleko víc.

3. SPIDER-MAN: PARALELNÍ SVĚTY (USA)
Provázejí ho výborné recenze, ale na lepší než třetí příčku to v rámci tuzemských kin nestačilo. Řeč je o vynalézavém animovaném filmu Spider-Man: Paralelní světy, který by dle mnohých kritiků mohl nastavit nový směr v dosti vyčerpaném žánru superhrdinských snímků natáčených podle komiksů. Nejnovější Spider-Man se u nás promítal ve 135 kinech, přišlo na něj 24.357 diváků a tržby činily 3 miliony 588 tisíc korun. Šeptanda by k tomuhle hodně netradičnímu pavoučímu muži možná dokázala postupem týdnů přitáhnout vyšší pozornost. Uvidíme. Film by si to rozhodně zasloužil.

2. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
Hudební drama o Freddiem Mercurym a skupině Queen skončilo po hodně dlouhé době na druhé příčce. Nebývale úspěšný titul se v českých kinech promítal sedmý víkend a tentokrát na něj do 76 sálů vyrazilo 40.760 platících, kteří za lístky utratili 6 milionů 418 tisíc korun (pokles o 33 procent). To, co ale filmoví "Queeni" za necelé dva měsíce dokázali, je obdivuhodné. V rámci českých kin mají na kontě přes 836 tisíc diváků a tržby 131 milionů korun. O vítězi tuzemských kinotržeb a návštěvnosti za rok 2018 je jasno.

1. AQUAMAN (USA)
Aquaman
Studio DC to dokázalo. Origin Aquamana ovládl návštěvnost a tržby tuzemských kin a tvůrci se tak mohou po Wonder Woman (2017) pochlubit dalším superhrdinským snímkem ze "stáje" DC, který zaujal diváky i kritiky. Aquaman měl v rámci tuzemského startu ještě o jedno kino víc než kolega Spider-Man, přišlo na něj 76.787 diváků a tržby činily 12 milionů 385 tisíc korun. Jen pro srovnání, když v českých kinech startovala před rokem a půl Wonder Woman, měla v rámci premiérového víkendu na kontě "jen" něco málo přes 28 tisíc diváků a 4 miliony korun. Studio DC by ale nemělo usnout na vavřínech, Marvel totiž nikdy nespí...
Jiří Langmajer
Po čem muži touží | CinemArt
Propad po neslavném premiérovém víkendu zaznamenaly Smrtelné stroje (2018), kterým aktuálně patří devátá příčka za 5.630 diváků a 881 tisíc korun. Z českých titulů je v rámci aktuálního Top20 dlouhodobě nejúspěšnějším snímkem komedie Po čem muži touží (2018). Patří mu sice až šestnáctá příčka za 1.339 diváků a 131 tisíc korun, ale celkově má film na kontě přes 525 tisíc platících a téměř 79 milionů korun. Druhý dlouhodobě komerčně nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top20.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.