Clarie Foy je novou Lisbeth Salanderovou. Uvízne v pavoučí síti

Clarie Foy je novou Lisbeth Salanderovou. Uvízne v pavoučí síti
Jak jsme vás již v květnu letošního roku informovali, právě čtvrtý román v pořadí by se měl dočkat filmové podoby a znovu na plátna kin uvést postavu kontroverzní Lisbeth Salanderové. Této ženě asi nikdy nikdo úplně neporozumí a není se čemu divit. Život jako měla ona by si asi nepřál zažít nikdo a lze ji jen obdivovat, že je stále ještě při smyslech a schopna jakž takž normálně žít. Je tedy štěstím, že jak ona, tak i její osud ožily jen v mysli jejího autora. I když na druhou stranu, víc lidí jako ona by se nám občas také hodilo, protože pokud Lisbeth něco nesnáší, tak je to násilí páchané na nevinných a další nespravedlnosti, kterých se naše společnost dopouští. Několik takových mstitelů by se občas hodilo.
Dívka v pavoučí síti vyšla v roce 2015 a oficiální popis zní následovně: Mikael Blomkvist a Lisbeth Salanderová opět spolu. Časopis Milénium má nové majitele a proslýchá se, že investigativní novinář Mikael Blomkvist je vyhořelý a uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu sdělí, že pro něj má důležité informace a že se setkal s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná. Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebují. Ovšem Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.
Claire Foy
Koruna | Netflix
Studio Sony Pictures konečně oficiálně potvrdilo, že postavu Lisbeth Salanderové v jejich novém snímku ztvární již dříve zmiňovaná Claire Foy (seriál The Crown, Vampýrská akademie). Natáčení snímku The Girl in the Spider’s Web začne v lednu příštího roku v Berlíně a Stockholmu pod režijní taktovkou Fedeho Alvareze (Smrt ve tmě, Lesní duch). Premiéru Sony stanovilo na 19. října 2018.
Autory scénáře jsou Steven Knight, Fede Alvarez a Jay Basu. Zajímavostí navíc je, že se studiu Sony již nyní podařilo získat práva na výše zmíněnou novinku Muž, který hledal svůj stín. Aktuálně připravovaná Dívka v pavoučí síti bude první americkou adaptací, která vyjde přímo z románu. Původní trilogii Milénia totiž nejdříve ze všech zfilmovali Švédové s Noomi Rapace a Michaelem Nyqvistem v hlavních rolích. Muži, kteří nenávidí ženy z roku 2012 byli už jen remakem již natočeného.