33. týden-kinopremiéry: O diváky usiluje mladý Zdeněk Svěrák a osobní strážce zabijáka Jacksona

33. týden-kinopremiéry: O diváky usiluje mladý Zdeněk Svěrák a osobní strážce zabijáka Jacksona
Po strništi bos
Tahákem je pochopitelně válečné drama s komediálními prvky Po strništi bos. Důvod je jasný. Značka Jan Svěrák-Zdeněk Svěrák v rámci porevoluční tuzemské kinematografie táhne stále nejvíc; dokladem budiž komerční úspěch Třech bratrů. Tvůrčí rodinné duo se navíc vrací do doby, která svádí k nostalgii a mohla by do kin přitáhnout i ty diváky, co si jinak vystačí s televizí a knihou.
Po strništi bos
Po strništi bos | Bioscop
Příběh Edy Součka (předobrazem jsou zážitky Zdeňka Svěráka) je v novince situován před dění Obecné školy do venkovského prostředí během 2. světové války, kde je pražský chlapec konfrontován s obyčejnými kluky, co nejdou pro ostřejší slovo a čin daleko. Válka-neválka, Pražák-Nepražák.

Trailer:

Alois Grec, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý
Bude zajímavé sledovat, jak úspěšné Po strništi bos u diváků bude. V dubnu uvedené Zahradnictví: Rodinný přítel (2017) Jana Hřebejka v rámci ambiciózní rodinné trilogie neodstartovalo vůbec slavně. A to jsou Hřebejk i Svěrák nejúspěšnější tvůrci přelomu devadesátých a nultých let české kinematografie. Jsou "devadesátky" definitivně pryč?
Zabiják a bodyguard
Možná nikoliv. Z 90. let (alespoň v rámci reklamního proma s odkazem na Osobního strážce) vrchovatou měrou čerpá druhá premiéra, akční komedie Zabiják & bodyguard. Ta staví na rozdílných "hrdinech" - osobním stráži Ryanu Reynoldsovi (série Deadpool) a bad ass Samuelu L. Jacksonovi, jehož herectví se jen tak nevyčerpá.
Příběh, kdy si chlapec dobré vůle a největší padouch na zemi padnou do náručí, samozřejmě nevěstí vůbec originální podívanou. V podání těch dvou (a dalších slavných) by to ale mohla být solidní odlehčená letní zábava. A parádní chemická reakce mezi prvotřídními herci.
Ryan Reynolds, Patrick Hughes, Samuel L. Jackson
Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.