CZ tržby: Třetí Babovřesky porazily Velkou šestku

CZ tržby: Třetí Babovřesky porazily Velkou šestku
Před dvěma roky začínaly Babovřesky (2013) o premiérovém víkendu se 140 tisíci diváky a tržbami přes 20 milionů korun. Loni vidělo druhý díl o premiérovém víkendu 71.640 diváků a tržby činily 10 milionů korun. Jak dopadly Babovřesky 3 o tomto premiérovém víkendu? Také vítězně, ale v porovnání s předchozími díly chabě. Na film se vypravilo 54.165 diváků, kteří v pokladnách nechali 7.5 milionu korun. I tak se ale jedná o nejlepší čísla v rámci letošní návštěvnosti.
Velká šestka
Velká šestka na druhé místě.
Posuďte sami. Druhá Velká šestka, která lákala na prvotřídní animaci, mladé cool vědce a svérázného robota, zaujala "jen" 24.752 diváků. Tržby činily 3.5 milionu korun.
Mezi diváky a divačkami je stále zájem o Fotografa. Karel Roden nebo Jan Saudek? Tady v tom filmu je máte pěkně oba - herce i spoluscenáristu. Díky oběma na snímek o třetím víkendu od premiéry přišlo 17.724 diváků. Za film zaplatili 2.6 milionu korun. Celkově má Fotograf na kontě kontě již 114 tisíc platících a tržby něco málo pod 16 milionů korun.
Zuzana Norisová, David Novotný
Z natáčení filmu Hodinový manžel. | http://filmhodinovymanzel.cz
Necelých pět týdnů se mezi nejúspěšnějšími drží další tuzemský snímek, komedie Hodinový manžel (2014). Do 46 kin na film přišlo 14.417 diváků. V pokladnách nechali 2 miliony korun. A jak jsou na tom hodinoví manželé Bolek Polívka, David Novotný a spol. celkově? 164 tisíc platících diváků a tržby těsně pod 23 miliony korun. Jedno z příjemných překvapení tuzemské tvorby.
Edward Norton, Michael Keaton
Birdman
9 oscarových nominací a až páté místo žebříčku? Je to tak. Birdman (2014), velký filmařský objev loňské sezóny, zaujal o premiérovém víkendu 9.342 diváků. Ti za vstupenky zaplatili 1.2 milionu korun. Kdyby šlo o bůhví jakou intelektuálštinu, člověk by to snad i pochopil. Jenže Birdman otvírá svá křídla i mainstreamovějšímu divákovi, baví. Nejen situačním humorem, ale i díky skvělým hereckým výkonům, kameře a tématu, které se dotýků většiny z nás obyčejných smrtelníků. Škoda. Nejen pro pokladny kin, ale i pro diváky.
James Stewart
Oknu do dvora je 60 let! | Paramount Network
Další čtvrteční novinka, thrillerový E.A. Poe: Podivný experiment (2014) přitáhl na gotický horor a ponurou atmosféru 6.387 diváků. Z kapes jim ubylo 880 tisíc korun. Hitchcockův návrat po 60 letech s Oknem do dvora (1954) dosáhl na dvacátou příčku žebříčku tuzemských tržeb. V šesti kinech film zhlédlo 780 diváků, což se rovná tržbám 61.148 korun.
Hobit: Bitva pěti armád (2014) zatím na trojcifernou tržbu 100 milionů korun nedosáhl. Aktuálně desáté místo, návštěvnost 5.033 diváků, tržby 790 tisíc korun. Za dva, za tři týdny je stovka doma ve Warner Bros.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.