Redakce Kinobox

Redakce Kinobox

Autor

Články autora

  1. Nova chystá na jaro seriálové novinky. Zlatá labuť zachytí prvorepublikový obchodní dům v době okupace a Jedna rodina se zaměří na střídavou péči
    Téma12. 12. 2022
    Nova chystá na jaro seriálové novinky. Zlatá labuť zachytí prvorepublikový obchodní dům v době okupace a Jedna rodina se zaměří na střídavou péči

    Pokud máte rádi původní české seriály, pak vás na jaře příštího roku potěší televize Nova. Přichystala pět novinek, přičemž tři z nich nabídnou premiérové nové řady a ve dvou případech půjde o zcela nová díla. Zlatá labuť představí hrdiny a hrdinky z obchodního domu v období první republiky, komediální Jedna rodina se zaměří na soužití tří rodin. Čekají vás opět oblíbení herci a herečky, například Petr Kostka a Tereza Kostková, Daniela Kolářová, Svatopluk Skopal nebo Tomáš Töpfer.

  2. Týdenní VOD tipy: To nejlepší z Larse von Triera, kontroverzní dokument o královské rodině a další oscarové ambice Willa Smithe
    Téma9. 12. 2022
    Týdenní VOD tipy: To nejlepší z Larse von Triera, kontroverzní dokument o královské rodině a další oscarové ambice Willa Smithe

    Online nabídka audiovizuálního obsahu se neustále rozšiřuje a je čím dál těžší se v ní neztratit. Každý týden proto vypíchneme několik titulů hodných vaší pozornosti, které právě dorazily na některou ze streamovacích platforem dostupných v Česku. Zohledníme přitom mezinárodní giganty i lokální hráče, akční filmy i festivalovou produkci.

  3. Týdenní VOD tipy: Vyšehrad, adaptace proslulého erotického románu a Shakespeare v podání Dejvického divadla
    Téma2. 12. 2022
    Týdenní VOD tipy: Vyšehrad, adaptace proslulého erotického románu a Shakespeare v podání Dejvického divadla

    Online nabídka audiovizuálního obsahu se neustále rozšiřuje a je čím dál těžší se v ní neztratit. Každý týden proto vypíchneme několik titulů hodných vaší pozornosti, které právě dorazily na některou ze streamovacích platforem dostupných v Česku. Zohledníme přitom mezinárodní giganty i lokální hráče, akční filmy i festivalovou produkci.

  4. Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na speciální promítání očekávaného hitu Avatar: The Way of Water ve 3D
    Filmy28. 11. 2022
    Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na speciální promítání očekávaného hitu Avatar: The Way of Water ve 3D

    Kinobox míří do kina! Ve stylovém sále Edison Filmhubu bude každý měsíc k vidění speciální projekce pod záštitou Kinoboxu. A pro naše čtenáře a čtenářky máme připravené lístky. Tentokrát vám v předpremiéře nabídneme dlouho očekávané pokračování Avatara.

  5. Netflix chystá seriál o Krejčířovi. Český podnikatel tak znovu „proslaví“ svou vlast
    Téma28. 11. 2022
    Netflix chystá seriál o Krejčířovi. Český podnikatel tak znovu „proslaví“ svou vlast

    Streamovací gigant Netflix se začal zajímat o českého podnikatele Radovana Krejčíře, který si odpykává svůj trest v jihoafrickém vězení. Podle informací Českého rozhlasu chce americká společnost natočit dokument o tomto muži, který byl odsouzený na pětatřicet let za různé trestné činy. V České republice je Krejčíř nechvalně známý také pro svůj „útěk“ policii před sedmnácti lety.

  6. Týdenní VOD tipy: Nová Třeštíková, athénská Broadway a pulzující příroda ukrytá v Praze
    Téma20. 11. 2022
    Týdenní VOD tipy: Nová Třeštíková, athénská Broadway a pulzující příroda ukrytá v Praze

    Online nabídka audiovizuálního obsahu se neustále rozšiřuje a je čím dál těžší se v ní neztratit. Každý týden proto vypíchneme několik titulů hodných vaší pozornosti, které právě dorazily na některou ze streamovacích platforem dostupných v Česku. Zohledníme přitom mezinárodní giganty i lokální hráče, akční filmy i festivalovou produkci.

  7. Týdenní VOD tipy: Nový film od autora Old Boye, Island, jak ho neznáte, či satan v pojetí francouzského provokatéra
    Téma11. 11. 2022
    Týdenní VOD tipy: Nový film od autora Old Boye, Island, jak ho neznáte, či satan v pojetí francouzského provokatéra

    Online nabídka audiovizuálního obsahu se den ode dne rozšiřuje a začíná být čím dál těžší se v ní neztratit. Každý týden proto vypíchneme několik titulů hodných vaší pozornosti, které právě dorazily na některou ze streamovacích platforem dostupných v Česku. Zohledníme přitom mezinárodní giganty i lokální hráče, akční filmy i festivalovou produkci.

  8. Štědrý večer strávíme s Tajemstvím staré bambitky 2, premiéra nové pohádky o Krakonošovi s Davidem Švehlíkem bude na Boží hod
    Téma7. 11. 2022
    Štědrý večer strávíme s Tajemstvím staré bambitky 2, premiéra nové pohádky o Krakonošovi s Davidem Švehlíkem bude na Boží hod

    Těšení se na advent a Vánoce nám Česká televize rozhodla zpříjemnit zveřejněním názvů pohádek, které nás během zimních svátků přenesou do světa čar a kouzel. Na Štědrý večer bude v hlavním vysílacím čase uvedeno Tajemství staré bambitky 2 s Ondřejem Vetchým, Tomášem Klusem a Veronikou Khek Kubařovou. Na Boží hod se dočkáme premiéry nové pohádky Krakonošovo tajemství. Hlavní role byla ušitá na míru Davidu Švehlíkovi, po jeho boku se objeví i herec a režisér Ondřej Sokol.

  9. Nejlepší dokumenty jihlavské přehlídky: pohádka o dívce, která mluví s ptáky, portrét skladatele Kapra a teenagerky z Quebecu
    Festivaly a ceny1. 11. 2022
    Nejlepší dokumenty jihlavské přehlídky: pohádka o dívce, která mluví s ptáky, portrét skladatele Kapra a teenagerky z Quebecu

    Šestadvacátý ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava o víkendu skončil. V soutěžních sekcích se sešlo 132 snímků, přičemž 97 z nich bylo uvedeno ve světové premiéře. Pojďme si představit oceněné tituly. Organizačný tým navíc zve na online ozvěny.

  10. Henry Cavill opouští Zaklínače. Ve čtvrté sezóně ho v roli Geralta z Rivie nahradí Liam Hemsworth
    Téma29. 10. 2022
    Henry Cavill opouští Zaklínače. Ve čtvrté sezóně ho v roli Geralta z Rivie nahradí Liam Hemsworth

    Nečekaná zpráva zaskočila všechny fanynky a fanoušky Henryho Cavilla v roli Geralta z Rivie v seriálu Zaklínač z produkce Netflixu. Zatímco ve třetí sérii, která bude mít premiéru v létě příštího roku, se ještě v hlavní roli objeví, v té následující ho vystřídá Liam Hemsworth. Toho si publikum může pamatovat z Hunger Games, Dne nezávislosti: Nového útoku nebo z Arkansasu.

  11. Novinky na Voyo: Richard Krajčo jako GUMA automechanik a Tatiana Dyková v roli geniální vyšetřovatelky
    Filmy29. 10. 2022
    Novinky na Voyo: Richard Krajčo jako GUMA automechanik a Tatiana Dyková v roli geniální vyšetřovatelky

    Také televize Nova a její streamovací platforma Voyo pro vás na podzimní měsíce připravily některé novinky, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Vybíráme tři tipy na dva původní české seriály a jeden dokumentární film o slavném tuzemském fotbalistovi.

  12. Filmy všech žánrů a ze všech koutů světa. 5 tipů, co vyhledat na Stream.cz
    Téma26. 10. 2022
    Filmy všech žánrů a ze všech koutů světa. 5 tipů, co vyhledat na Stream.cz

    Cynická komedie z Islandu, inteligentní vztahovka z USA, thriller z Dánska, animák o Íránu a deprese z Polska. Na Streamu si v následujících týdnech budete moct pustit některé z nejlepších a nejzajímavějších filmů posledních let z celého světa. A to zcela zdarma.

  13. 10 tipů z letošní Ji.hlavy: Rekonstrukce masakru, diskriminace Romů i bromance populárního hudebníka
    Festivaly a ceny25. 10. 2022
    10 tipů z letošní Ji.hlavy: Rekonstrukce masakru, diskriminace Romů i bromance populárního hudebníka

    Dokumentární Ji.hlava, to jsou stovky snímků z celého světa, které se každoročně promítají na přehlídce, jež právě dnes odstartuje již pošestadvacáté. Redaktoři Kinoboxu Lukáš Král a Mojmír Sedláček prostudovali program a vybrali desítku dokumentárních snímků, které rozhodně stojí za zhlédnutí.

  14. Nemáte čas na celého Shakespeara? Dejte si ho bezle(b)pkově za 120 minut. A už ani nemusíte do divadla
    Recenze21. 10. 2022
    Nemáte čas na celého Shakespeara? Dejte si ho bezle(b)pkově za 120 minut. A už ani nemusíte do divadla

    Jejich tempo je vražedné, jejich revírem je jeviště. Tři herci se rozhodli vtěsnat všechny Shakespearovy hry i sonety do pouhých 120 minut a místo divadelních ústřic nabídnout divákům a divačkám čistý fastfood. V divadelním světě, který staví slavného dramatika na piedestal, je to cosi nevídaného. Šílený koncentrát Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách lámal v Divadle v Dlouhé rekordy, teď vychází jako filmový záznam.

  15. Filmová přehlídka Městem 2022 přináší tři snímky o dopravě a urbanismu včetně světové premiéry
    Festivaly a ceny14. 10. 2022
    Filmová přehlídka Městem 2022 přináší tři snímky o dopravě a urbanismu včetně světové premiéry

    Tři podzimní večery, tři místa, tři dokumenty o městě, dopravě a společnosti. Spolek AutoMat zve na 3. ročník filmového festivalu Městem. Jako první promítne 18. října ve světové premiéře film MAHATAH: Nenápadné příběhy z hlavního nádraží. Po projekci přinese debatu s tvůrci, kteří přijali pozvání do Prahy.