Redakce Kinobox

Redakce Kinobox

Autor

Články autora

  1. První dojmy: Obi-Wan Kenobi rozdělil redakci Kinoboxu. Pro někoho pohádka, pro jiné pokračování tradice
    Seriály28. 5. 2022
    První dojmy: Obi-Wan Kenobi rozdělil redakci Kinoboxu. Pro někoho pohádka, pro jiné pokračování tradice

    První dva díly očekávaného seriálu Obi-Wan Kenobi jsou venku. Na první hodinový díl plynule navázal druhý (dlouhý pouze 37 minut) a navnadil všechny na příběh záchrany jedné malé princezny, pro kterou je jedinou nadějí stárnoucí Jedi, jenž deset let nesvíral v ruce světelný meč a pracuje se v továrně na maso někde v tatooinské poušti.

  2. První dojmy – Top Gun: Maverick svými záběry, zvukem i emocemi vyvolává husí kůži
    Filmy23. 5. 2022
    První dojmy – Top Gun: Maverick svými záběry, zvukem i emocemi vyvolává husí kůži

    Novinářská projekce dlouho očekávaného a více než dva roky odkládaného pokračování stíhačkového hitu Top Gun z roku 1986 proběhla dnes v kině IMAX na Floře. Tom Cruise je zpátky jako Maverick a my vám přinášíme první dojmy.

  3. Představitel Luďana z Mostu! nezahálí. Martin Hofmann hraje „jednoho z největších frajerů světové divadelní literatury“
    VOD22. 5. 2022
    Představitel Luďana z Mostu! nezahálí. Martin Hofmann hraje „jednoho z největších frajerů světové divadelní literatury“

    Martin Hofmann ukazuje, že není jen flákač Luďan z kultovního seriálu Most! Diváci ho teď mohou vidět v překvapivé roli. Jako Cyrano se stává ostýchavým romantikem, kterému v lásce brání hrdost a velký nos.

  4. Peaky Blinders: První dojmy z očekávaného finále nejstylovější gangsterky současnosti
    Seriály7. 3. 2022
    Peaky Blinders: První dojmy z očekávaného finále nejstylovější gangsterky současnosti

    Po deseti letech, třiceti epizodách, nespočtu stylových záběrů, šokujících úmrtí, elegantních obleků a několika nejpřísnějších účesů v televizní historii je tu šestá a poslední řada kultovního seriálu Peaky Blinders, u nás uváděného jako Gangy z Birminghamu.

  5. 29. Český lev upřednostnil výrazně Zátopka před Okupací. Akademici vsadili na jistotu
    Festivaly a ceny5. 3. 2022
    29. Český lev upřednostnil výrazně Zátopka před Okupací. Akademici vsadili na jistotu

    V pražském Rudolfinu se dnes předávaly ceny Český lev za rok 2021. Nejčastěji nominovanými byly výpravný sportovní biopic Zátopek zkušeného režiséra Davida Ondříčka a komorní Okupace debutujícího Michala Nohejla (měly shodně 13 nominací). Večerem prvně provázel režisér a herec Jiří Havelka.

  6. První dojmy: The Batman s Robertem Pattinsonem je velké překvapení. Temná detektivka, skoro žádná akce a extrémně sexy Kočičí žena
    Filmy28. 2. 2022
    První dojmy: The Batman s Robertem Pattinsonem je velké překvapení. Temná detektivka, skoro žádná akce a extrémně sexy Kočičí žena

    Nový komiksový film ze stáje nakladatelství DC Comics a studia Warner Bros nese název The Batman. Jako hlavní hrdina se poprvé představuje Robert Pattinson, jehož obsazení vzbudilo mezi fanoušky značné kontroverze. Film je rovněž nejdelším batmanovským dobrodružstvím na plátně - trvá 176 minut a svým stylem se liší od všech předchozích verzí. Jaké první dojmy mají redaktoři Kinoboxu po novinářské projekci?

  7. Co je tajemství a smysl života?
    Téma17. 1. 2022
    Co je tajemství a smysl života?

    Co je smyslem života? Co je láska, humor, strach a smrt? Je všechno jen sen? Kdo jsme? Probudíme se, vzpomeneme si? Pomáhají nám bytosti z jiných dimenzí? Dokážeme už pochopit smysl Hry? Kdo je Stvořitel? Kde je Království boží? Blíží se doba odhalení? Odpovědi na tyto a mnohé jiné otázky hledá nový celovečerní film Tajemství a smysl života.

  8. První dojmy: Seriálu Devadesátky jde spíš o zachycení doby než o řešení kriminálních případů
    Seriály10. 1. 2022
    První dojmy: Seriálu Devadesátky jde spíš o zachycení doby než o řešení kriminálních případů

    Včera na České televizi odstartoval kriminální seriál Devadesátky, v němž se režisér Peter Bebjak a scenárista Josef Mareš ohlížejí v čase o třicet let zpět a přinášejí pomyslný prequel k úspěšnému seriálu 1. oddělení. Jaké jsou naše první dojmy na základě zhlédnutí prvního z šestice dílů série?

  9. Nejlepší seriály roku 2021
    Seriály31. 12. 2021
    Nejlepší seriály roku 2021

    Včera vyšel na našem webu článek, v němž se členové redakce krátce vyjádřili ke svým letošním filmovým favoritům. Dnes tu pro vás máme další pestrý výběr. Máte rádi sci-fi, anime, fantasy, dokumenty či dramata? I naši redaktoři preferují různé žánry. Jaké jsou jejich nejoblíbenější letošní seriály?

  10. Nejlepší filmy roku 2021
    Téma30. 12. 2021
    Nejlepší filmy roku 2021

    Jaké snímky uvedené v roce 2021 nejvíce zaujaly členy a členky naší redakce? Podívejte se a nechte se inspirovat, možná mezi nimi najdete tituly, které jste minuli a které by vás mohly zaujmout.

  11. Tygr a drak je vrcholem pomyslného ledovce. Letošní Filmasia se zaměří na kinematografii Tchaj-wanu
    Festivaly a ceny23. 11. 2021
    Tygr a drak je vrcholem pomyslného ledovce. Letošní Filmasia se zaměří na kinematografii Tchaj-wanu

    Tématem sedmnáctého ročníku asijského filmového festivalu Filmasia bude pocta tchajwanskému filmu. Divákům a divačkám se představí jak současné populární filmy, tak festivalové legendy i pozapomenuté klasiky ze šedesátých let.

  12. Festival francouzkého filmu se neobejde bez lásky, milostného trojúhelníku, Belmonda a Edith Piaf v českých kulisách
    Festivaly a ceny17. 11. 2021
    Festival francouzkého filmu se neobejde bez lásky, milostného trojúhelníku, Belmonda a Edith Piaf v českých kulisách

    Dvacátý čtvrtý ročník Festivalu francouzského filmu bude v Praze zahájen ve čtvrtek 18. listopadu. V soutěžní sekci nabídne řadu předpremiér, uvede cyklus Costy Gavrase i poctu zesnulému Jean-Paulovi Belmondovi.

  13. Ve vězení chtěl spáchat sebevraždu, na spravedlnost čekal 18 let. 3KinoFest ocenil polský debut pojednávající o skandálním justičním omylu
    Festivaly a ceny15. 11. 2021
    Ve vězení chtěl spáchat sebevraždu, na spravedlnost čekal 18 let. 3KinoFest ocenil polský debut pojednávající o skandálním justičním omylu

    Již poosmé se v Praze konal Mezinárodní filmový festival 3KinoFest, zaměřený na středoevropskou kinematografii. V sálech Městské knihovny v Praze a kina Atlas byly uvedeny v soutěžní sekci filmové novinky ze čtyř středoevropských zemí, z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky.

  14. „Zpěvák by neměl mluvit, ale zpívat.“ Režisér Šafránek vzpomíná na natáčení s Mekym Žbirkou
    Filmy10. 11. 2021
    „Zpěvák by neměl mluvit, ale zpívat.“ Režisér Šafránek vzpomíná na natáčení s Mekym Žbirkou

    Dnes zemřel ve věku 69 let výjimečný zpěvák, hudebník a člověk Miroslav Žbirka. V roce 2020 o něm režisér Šimon Šafránek uvedl do kin dokumentární film s prozaickým názvem Meky (2020). Pojďme si připomenout okolnosti jeho vzniku a vzpomínky Šimona Šafránka na ikonického Mekyho. Původní text pochází z roku 2020.

  15. Eternals: První dojmy – Marvel si pohrává s lidmi a bohy. Budeme se bavit?
    Filmy2. 11. 2021
    Eternals: První dojmy – Marvel si pohrává s lidmi a bohy. Budeme se bavit?

    Dnes proběhla novinářská projekce nové marvelovské týmovky Eternals. Distributor slibuje epický příběh sledující skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni spojit síli proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Přinášíme první redakční dojmy. Plnohodnotnou recenzi si na Kinoboxu přečtete ve čtvrtek.