Redakce Kinobox

Redakce Kinobox

Autor

Články autora

  1. Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na nejlepší snímek letošní přehlídky Be2Can
    Téma5. 10. 2022
    Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na nejlepší snímek letošní přehlídky Be2Can

    Kinobox opět míří do kina! Ve stylovém sále Edison Filmhubu bude každý měsíc k vidění speciální projekce pod záštitou Kinoboxu. A pro naše čtenáře a čtenářky máme připravené lístky zdarma.

  2. První dojmy: Andor je konečně seriál, který ze Star Wars nedělá jen dětský fanservis
    Recenze22. 9. 2022
    První dojmy: Andor je konečně seriál, který ze Star Wars nedělá jen dětský fanservis

    Andor je další seriál ze světa Star Wars, jehož první tři díly jsou nyní k dispozici na službě Disney+. Diego Luna se vrací jako tajný agent Cassian Andor, kterému se kdysi podařilo získat plány Hvězdy smrti.

  3. Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na exkluzivní předpremiéru thrilleru BANGER.
    Téma1. 9. 2022
    Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na exkluzivní předpremiéru thrilleru BANGER.

    Kinobox míří do kina! Ve stylovém sále Edison Filmhubu bude každý měsíc k vidění speciální projekce pod záštitou Kinoboxu. A pro naše čtenáře a čtenářky máme připravené lístky.

  4. Reakce režiséra a scenáristy Ivana Fíly na článek Kinoboxu
    Téma29. 8. 2022
    Reakce režiséra a scenáristy Ivana Fíly na článek Kinoboxu

    „Váš článek ‚Muž, který stál v cestě hlásí dotočeno. Film o jediném proreformním komunistovi, který se nezalekl moskevského diktátu, provázejí ostré spory tvůrců‘ zveřejněný 25. 8. 2022 na portálu Kinobox.cz obsahuje zčásti nepřesné, zkreslené a některé doslova nepravdivé informace o skutkové podstatě věci a mé osobě. Citace Petra Nikolaeva o mé osobě je dokonce žalovatelná pomluva, s pravdou nemá nic společného. Tiskový zákon mi v tomto případě zaručuje právo na odpověď,“ píše v redakční poště režisér a scenárista Ivan Fíla.

  5. Překvapení! Sandman je zpět s bonusovými epizodami. V animovaném příběhu uslyšíte Sandru Oh a Davida Tennanta
    Seriály19. 8. 2022
    Překvapení! Sandman je zpět s bonusovými epizodami. V animovaném příběhu uslyšíte Sandru Oh a Davida Tennanta

    Fanoušci a fanynky, kteří se nemohli nabažit nového seriálu Sandman, určitě zajásají. Zatím sice nebyla oznámena druhá řada seriálu, ale Netflix vydal bonusovou epizodu o dvou částech, která by měla vytvořit můstek mezi vydanými komiksovými příběhy. Jedna z nich bude animovaná.

  6. Kvůli skandálům Ezry Millera je ve hře skrečování Flashe za dvě stě milionů dolarů
    Téma12. 8. 2022
    Kvůli skandálům Ezry Millera je ve hře skrečování Flashe za dvě stě milionů dolarů

    Skandály amerického herce Ezry Millera, známého především ze série Fantastická zvířata či z Ligy spravedlnosti Zacka Snydera, už dosáhly takové míry, že studio Warner Bros. připravilo tři scénaře týkající se budoucnosti filmu The Flash. V něm má Miller, který se před rokem veřejnosti představili jako genderově nebinární či fluidní, ztvárnit hlavní roli. Nyní však hrozí, že snímek vůbec nebude uveden.

  7. Kinobox: Tento film není o Vietnamu, je to Vietnam. Hotová apokalypsa!
    Téma1. 8. 2022
    Kinobox: Tento film není o Vietnamu, je to Vietnam. Hotová apokalypsa!

    Do kin přichází po letech nejslavnější protiválečný film všech dob – Apocalypse Now. Tento sestřih má 183 minuty a nejvíc odpovídá tomu, čeho chtěl dosáhnout režisér Francis Ford Coppola. Takové dílo by dnes už nemohlo vzniknout. Videorecenzí vás provází šéfredaktor Kinoboxu Kamil Fila.

  8. Thor prožívá milostný vztah s kladivem a úspěšně paroduje sám sebe
    Téma18. 7. 2022
    Thor prožívá milostný vztah s kladivem a úspěšně paroduje sám sebe

    Čtvrté díly většinou spláchnou celé série do kanálu, stačí si vzpomenout na Supermana 4 (1987). Proč má náš dlouhovlasý vikingský bůh jako jediný z marvelovských sólovek čtyři filmy místo tří? A jaké plány s ním ještě tvůrci mají? Videorecenzí vás provází šéfredaktor Kinoboxu, Kamil Fila.

  9. Aktuality a recenze z Karlových Varů: Podezřelá je korejskou odpovědí na Základní instinkt
    Festivaly a ceny10. 7. 2022
    Aktuality a recenze z Karlových Varů: Podezřelá je korejskou odpovědí na Základní instinkt

    Padesátý šestý ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je tady. Po roce zase lázeňský ráj ve znamení kolonád pulzuje mezinárodním ruchem a fanoušci i fanynky kinematografie se srocují v očekávání výjimečných filmových zážitků. V následujících řádcích se s vámi budeme dělit o dojmy z jednotlivých projekcí či doprovodných událostí, které vám mohou pomoci vybrat si ten správný film či investovat svůj čas do toho nejvhodnějšího festivalového termínu.

  10. Světový autor o „úžasném“ českém Tajemství a smyslu života
    Rozhovory2. 7. 2022
    Světový autor o „úžasném“ českém Tajemství a smyslu života

    Raymond Moody, je autor světového bestselleru Život po životě, knihy, která zásadním způsobem proměnila pohled moderní společnosti na paradigma smrti. Inspirovala například tvůrce světového filmového hitu Hráči se smrtí (1990). Světově proslulý psycholog a spisovatel, působí i ve svých 75 letech až nakažlivě vitálně, a protože se objeví i v chystaném multižánrovém celovečerním filmu Petra Vachlera „Tajemství a smysl života“, bylo by bývalo hříchem propásnout možnost zeptat se ho, jak tento projekt zatím vnímá.

  11. Kinolog: Nejslavnějším československým filmem v zahraničí jsou Sedmikrásky
    Téma7. 6. 2022
    Kinolog: Nejslavnějším československým filmem v zahraničí jsou Sedmikrásky

    Druhý díl znovuobnoveného videopořadu Kinobox se věnuje nejslavnějšímu československému filmu v zahraničí – Sedmikráskám Věry Chytilové. Kamil Fila vám vysvětlí, proč je tato experimentální hříčka tak fascinující a čím nás možná i trochu štve.

  12. První dojmy: Jurský svět: Nadvláda není bombastickou tečkou za celou sérií, naopak neuvěřitelně nudí
    Téma7. 6. 2022
    První dojmy: Jurský svět: Nadvláda není bombastickou tečkou za celou sérií, naopak neuvěřitelně nudí

    Novinářské projekce závěrečného filmu série Jurský svět s podtitulem Nadvláda se zúčastnili také redaktorka a redaktor Kinoboxu. A každý z nich odcházel z kina s trochu jinými dojmy. Pro někoho šlo o sice nepřekvapivou, ale jinak vcelku slušnou podívanou, pro dalšího je nový blockbuster velkým zklamáním a přehlídkou ztraceného času.

  13. První upoutávka na Tajemství a smysl života
    Téma7. 6. 2022
    První upoutávka na Tajemství a smysl života

    V roce 2013 se začal natáčet film Tajemství a smysl života. A pořád se na něm pracuje. Pravda je, že období covidu mnohé přibrzdilo, až zastavilo, ale ve filmu se mimo jiné říká, že všechno je tak, jak má být. Desítky lidí poctivě mnoho let odváděly svou práci, film je prakticky hotový. Pracuje se na anglické verzi, míchá se hudba, renderují se poslední trikové záběry. Dotočili se i noví hosté. Tím posledním je indián Robert Cervantes, hlavní představitel Toltéků v Mexiku, ten, který učil Dona Miguela Ruize, autora knižních Čtyř dohod.

  14. Kinobox se vrátil jako videopořad
    Téma2. 6. 2022
    Kinobox se vrátil jako videopořad

    Vrátit se po šestatřiceti letech v kůži stejné postavy se nepovedlo nejspíš nikdy žádnému herci. Natožpak tak, aby to nebyla ostuda. Po dvanácti letech je zpět i pořad Kinobox.

  15. První dojmy: Obi-Wan Kenobi rozdělil redakci Kinoboxu. Pro někoho pohádka, pro jiné pokračování tradice
    Seriály28. 5. 2022
    První dojmy: Obi-Wan Kenobi rozdělil redakci Kinoboxu. Pro někoho pohádka, pro jiné pokračování tradice

    První dva díly očekávaného seriálu Obi-Wan Kenobi jsou venku. Na první hodinový díl plynule navázal druhý (dlouhý pouze 37 minut) a navnadil všechny na příběh záchrany jedné malé princezny, pro kterou je jedinou nadějí stárnoucí Jedi, jenž deset let nesvíral v ruce světelný meč a pracuje se v továrně na maso někde v tatooinské poušti.