Martina "Kuroni" Hešová

Martina "Kuroni" Hešová

Autor

Narozena roku 1997 v horkém letním měsíci srpnu ve Zlíně během povodní.

Cosplayerka, gamerka, čtenářka a milovnice hororů, která naivně doufá, že bude jednou slavná, minimálně jako Tim Burton.


Články autora

  1. Přináší s sebou Joker zcela nový filmový žánr?
    Filmy17. 9. 2019
    Přináší s sebou Joker zcela nový filmový žánr?

    Na nového Jokera se těší nejen komiksoví fanoušci a nejnovější ohlasy očekávání ještě zvyšují. Jak dopadl nejnovější snímek s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli v hodnocení prvních diváků na světě? Dočtete se v článku níže.

  2. Recenze #2: To Kapitola 2: Dostál horor očekávání, nebo zklamal?
    Recenze10. 9. 2019
    Recenze #2: To Kapitola 2: Dostál horor očekávání, nebo zklamal?

    Když před dvěma lety vstoupila do kin první zfilmovaná část tohoto hororového skvostu původem z pera Stephena Kinga, byla jsem nadšená. Film mě vskutku okouzlil svou originální atmosférou i zpracováním. Podle mě se díky němu tehdy posunul hororový filmový žánr zase o kus dál. Logicky jsem se tudíž nemohla dočkat jeho pokračování. Jaké mi ale snímek nakonec přinesl pocity?

  3. Spider-Man homosexuál? Tom Holland se rozhovořil
    Téma6. 9. 2019
    Spider-Man homosexuál? Tom Holland se rozhovořil

    Britský třiadvacetiletý herec, který již od roku 2015 dává život komiksovému pavoukovi, řekl při posledním rozhovoru pro britský pánský magazín GQ (Gentlemen's Quarterly) něco o pravděpodobném pokračování Spider-Mana. O co se jednalo se dočtete ve článku níže.

  4. Kniha vs. film: Hororový příběh o síle mateřství a mužské touze po slávě
    Téma27. 8. 2019
    Kniha vs. film: Hororový příběh o síle mateřství a mužské touze po slávě

    Počet remaků populárních knih každým rokem roste. Ať už se jedná o horor či pohádku. Je to zkrátka trend, který ještě dle všeho ani dlouho trendem být nepřestane. Jak už to ale ve světě filmu bývá, ne každý se dá považovat za povedený. Obecně platí, že čím kvalitnější kniha, tím lepší filmové zpracování. Jak je na tom známý horor z pera Ira Levina?

  5. Vítejte ve světě divokých lišek, draků, bohyní a upírů. Fenomén cosplay na české scéně
    Téma19. 8. 2019
    Vítejte ve světě divokých lišek, draků, bohyní a upírů. Fenomén cosplay na české scéně

    V minulém článku jsem slibovala, že se podívám na pár propracovaných cosplayů z oblasti japonského anime. Po krátké odmlce tedy přichází ten správný čas ukázat, jaké kostýmy jsou momentálně In.

  6. Česko má své vlastní akční hrdiny. Blíží se snad mimozemská invaze?
    Téma9. 8. 2019
    Česko má své vlastní akční hrdiny. Blíží se snad mimozemská invaze?

    Zatímco v roce 2000 by se každý při pohledu na superhrdinu nakupujícího v supermarketu s křikem rozběhl domů, kde by dle všeho zaterasil všechna okna a raději si zavolal do Bohnic, tak dnes už se nad tímto ne zas tak obvyklým zjevem většina lidí ani nepozastaví.

  7. Čeká na Guillerma del Tora v Uličce přízraků další Oscar?
    Filmy7. 8. 2019
    Čeká na Guillerma del Tora v Uličce přízraků další Oscar?

    Nejnovější snímek z del Torovy produkce jménem Noční můry z temnot (2019) sotva vstoupil do kin a už se mluví o Guillermově návratu k filmové režii. Co na nás tento španělský mistr hororu chystá a získá mu po Tváři vody další zlatou sošku?

  8. Nejen japonští turisté měli o víkendu o zábavu postaráno
    Festivaly a ceny6. 8. 2019
    Nejen japonští turisté měli o víkendu o zábavu postaráno

    Prahu o víkendu zahltily postavy ze světa japonského anime. Z celé republiky i zahraničí se do centra hlavního města sjeli nadšení fanoušci, aby poctili svou přítomností festival s dlouholetou tradicí.

  9. Komiksová monstra již brzy obsadí Prahu
    Festivaly a ceny30. 7. 2019
    Komiksová monstra již brzy obsadí Prahu

    To, že se pravidelně po celé republice konají nejrůznější fanouškovské srazy, není tak úplně novinkou. Ne každý fanoušek, ať je to ten zapálenější do daného tématu nebo ten, který se o věc zajímá jen okrajově, se ale v množství akcí dokáže zorientovat. Představovat každý sraz je nadlidský úkol, avšak některé z nich stojí za to vyzdvihnout. Obzvlášť pokud se jich pravidelně účastní několik tisíc lidí.

  10. Nadešel tragický konec jednoho z nejproduktivnějších animačních japonských studií?
    Téma22. 7. 2019
    Nadešel tragický konec jednoho z nejproduktivnějších animačních japonských studií?

    Populární animační studia v Japonsku pohltily plameny. Katastrofa se stala ve čtvrtek okolo 10:30 místního času (3:30 SELČ(. Na místě okamžitě zasahovalo několik desítek hasičských vozů a podle potvrzených informací se v budově během požáru nacházelo kolem 70 lidí.

  11. Nejšílenější LGBT cenzury: Důvod, proč není Freddie Mercury oblíbený po celém světě
    Téma15. 7. 2019
    Nejšílenější LGBT cenzury: Důvod, proč není Freddie Mercury oblíbený po celém světě

    2. část - Zatímco u nás se dosud snímku Bohemian Rhapsody (2018) velmi daří a patří zcela určitě mezi jeden z nejpopulárnějších filmů minulého roku, tak v Číně musel Freddie projít opravdu silně vycenzurovanou povahou, aby snímek alespoň pustili na filmová plátna.

  12. Nejšílenější LGBT cenzury: Incest v Americe na denním pořádku?
    Téma9. 7. 2019
    Nejšílenější LGBT cenzury: Incest v Americe na denním pořádku?

    1. část - Dnešní USA je známá jako hlavní zastánce práv LGBT komunity ve světě. V roce 2004 se ve státě Massachusetts, jakožto v úplně první zemi světa, legalizovalo manželství stejnopohlavních párů. V devadesátých letech minulého století bylo ale vše jinak. Podívejme se na ukázku jedné z šokujících LGBT cenzur v seriálovém odvětví.

  13. Trailer: Dívka ze Starověké Číny, která se nebojí jít za svým snem, se vrací drsnější než kdy dřív
    Filmy8. 7. 2019
    Trailer: Dívka ze Starověké Číny, která se nebojí jít za svým snem, se vrací drsnější než kdy dřív

    Starou dobrou Mulan všichni dobře známe, nyní přišlo studio Disney s novou hranou verzí této pohádkové klasiky. Co nám trailer ukázal?

  14. Dočká se největší hrdina Marvelu svého následovníka?
    Téma3. 7. 2019
    Dočká se největší hrdina Marvelu svého následovníka?

    Současný prezident filmových studií Marvel, Kevin Feige, po odvysílání Avengers: Endgame prozradil, že ačkoliv se tento díl může tvářit jako závěrečný, tak opak je pravdou. Údajně měl MCU otevřít mnoho dalších cest pro pokračování. Který z komiksových hrdinů je na čekací listině k připojení do Marvel Cinematic Universa?

  15. Retro recenze: Anime, které stojí za počátkem kariéry nejednoho cosplayera
    Recenze30. 6. 2019
    Retro recenze: Anime, které stojí za počátkem kariéry nejednoho cosplayera

    Stmívání, Upíří deníky, to nejsou jediné upíří romance, které byly před pár lety v módě. Ačkoliv se sice americké trháky propagují na evropském trhu mnohem lépe, tak českým divákům neuniklo něco málo z japonské animační tvorby.