Čeká na Guillerma del Tora v Uličce přízraků další Oscar?

Čeká na Guillerma del Tora v Uličce přízraků další Oscar?
Tvář vody (2017) | Twentieth Century Fox
ceka-na-guillerma-del-tora-dalsi-oscarova-soska-10
Jedna z knižních obálek Nightmare Alley | Festa Verlag
Dle informací se bude jednat o filmovou adaptaci románu z pera amerického spisovatele Greshama Williama Lindsaye. Tento nevšední literární skvost jménem Nightmare Alley (aka Ulička přízraků), který se již jedné adaptace v roce 1947 dočkal, vypráví příběh o podvodníčkovi, jenž se připojí ke dvojici, která úspěšně předstírá, že umí číst myšlenky a peníze tak vydělává na nic netušících, psychicky zraněných lidech. Našemu protagonistovi se naskytne příležitost angažovat se v jejich byznysu a přijde se na to, že je pro tuto práci mnohem talentovanější, než by si kdo myslel. Nebyl by to ale žádný hororový příběh, kdyby se zde něco nezvrtlo a on a jeho okolí se neocitli ve velkém nebezpečí.
Del Toro do hlavní role nejprve zvažoval oblíbeného Leonarda DiCapria, což mu nakonec bohužel nevyšlo, a tak se přeorientoval na Bradleyho Coopera, který loni zaválel jako herec i režisér v oscarovém hitu Zrodila se hvězda.
Bradley Cooper, Lady Gaga
Bradley Cooper a Lady Gaga v ceněném snímku Zrodila se hvězda (2018). | Warner Bros.
Na seznamu herců pro Nightmare Alley jsou také Cate Blanchett, Willem Dafoe, Rooney Mara nebo Michael Shannon, který už měl tu čest s del Torem spolupracovat na jeho snímku Tvář vody, kde ztvárnil roli hlavního záporáka Richarda Stricklanda. Režisérovi se nejspíš společná práce natolik zalíbila, že se rozhodl mu nabídnout roli v dalším svém filmu, což není vůbec na škodu. Shannon má za sebou spoustu úspěšných rolí a Guillermův styl mu podle mého názoru sedne jako ulitý. Osobně doufám, že Shannon jeho nabídku neodmítne a role v tomto připravovaném snímku se ujme.
ceka-na-guillerma-del-tora-dalsi-oscarova-soska-8
Michael Shannon aka Richard Strickland | Twentieth Century Fox
Bohužel zatím můžeme jen spekulovat, kdo ze zmíněných se ve filmu nakonec skutečně objeví. Kdyby ale nastíněné obsazení opravdu vyšlo, určitě by to zvýšilo šanci filmu na získání nějaké té oscarové sošky.