Mirka Spáčilová (MF DNES)

Autor

Články autora

  1. Téma8. 9. 2009
    Jánošík je jen obrazově vděčný životopis se zpěvy a tanci. Bez humoru

    V pořadí sedmý filmový Jánošík je na světě, po zítřejší pražské premiéře vstupuje do českých kin. A skoro by se chtělo říci – ať je jakýkoli, hlavně že zase bude na pár let pokoj.

  2. Téma4. 9. 2009
    Čeští režiséři zfilmují knihy, které jim vybrali čtenáři

    Česká televize rozjela velký filmově-literární projekt. Pět režisérů si rozebralo dvanáct knižních titulů, o kterých v anketě hlasovali čtenáři, a zpracovává je do krátkých medailonů. Každý má na příběh sotva patnáct minut, od Olgy Sommerové s Babičkou přes Zbyňka Fialu se Švejkem po Štěpána Kačírka se Saturninem.

  3. Téma3. 8. 2009
    Švankmajer natáčí světový unikát: animuje fotografie herců

    Vstoupit do nenápadného domu v nenápadné obci Knovíz za Prahou znamená vejít do jiného světa. Na zápraží potkáte Japonku, v předsíni Holanďana; v kuchyňce voní vánočka - a zbytek přízemí plní počítače. Studenti z nich loví jednotlivé prvky příběhu, o němž nikdo netuší, jak vypadá. Celou skládanku nosí v hlavě jediný muž: Jan Švankmajer.

  4. Téma3. 8. 2009
    Komedie Veni, vidi, vici zavede na golf a představí i Gotta

    Veni, vidi, vici. Výrok Julia Caesara – Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem – dal jméno romantické komedii z prostředí golfu, která po předpremiéře na evropském golfovém turnaji v Čeladné vstoupí do kin 6. srpna. Mihne se v ní i Karel Gott.