Profilový obrázek

Lukreczia

Lucka Dlouhá

Komentáře 124

Od nejnovějších
  1. Čertoviny
    Čertoviny (2018)
    8
    Krásná, milá, dobře obsazená pohádka. Ať si kdo chce co chce říká dle mého názoru tady posledních pár let nejlepší pohádky točí pan Troška (a Jirka Strach), viz Čertova nevěsta 2011 a tyto Čertoviny.
  2. Bratři Lumièrové
    Bratři Lumièrové (2016)
    9
    "Film baví a obohacuje celý svět." ( a já dodávám v dnešní době v ideálním případě a s dobrým záměrem....) úchvatné, unikátní ...
  3. Hastrman
    Hastrman (2018)
    9
    Výborný scénář, skvělé dialogy, inteligence, humor, pěkné triky, charismatičtí a kvalitní herci, jako vždy excelentní Karel Dobrý a velmi dobrá Simona Zmrzlá, přirozený film, který pohladí duši a rozradostní srdce..... Navíc krásná hudba, zpěvy, přednesy, velmi dobře vybrané interiéry a především exteriéry. Celý film je v harmonii a posouvá opět a konečně kvalitu českého filmu zase tam, kam patřila a má patřit! Mám radost, že se v roce 2018 najde mezi kvalitou pochybnými filmy posledních pár let takový umělecký a přesto koukatelný skvost. ;)
  4. Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
    Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018)
    7
    Je to tak ujetý, až je to dobrý. :D Opravdu jsem se celkem pobavila, taková oddychovka, dost to vypovídá spíše o mužích, než o ženách..... Normálně nečtu oficiální recenze, ale tentokrát jsem si jednu přečetla na novinky.cz a absolutně nesouhlasím s ničím zde psaným a už vůbec ne, že je hlavní hrdinka nesympatická hysterka. Naopak např. to, že nenarozené dítě mluví, mi přijde super a nápad jsem snad naposledy viděla v Kdopak to mluví.
  5. Jak básníci čekají na zázrak
    Jak básníci čekají na zázrak (2016)
    8
    Ach jo, takové to bylo celkem smutné a nostalgické. Jakoby platilo, že čím je člověk starší, tím méně žije. :( Na druhou stranu v poslední době celkem výjimečný film, kde se objevuje láska, vtip a pravda. Pro mě docela milé překvapení. Na to, že je to již šestka, tak to mělo aktuální děj a dobré i vtipné hlášky. Konečně taky hezká, mladá, šikovná herečka, která nepůsobí, když to řeknu slušně, lascivně!
  6. Deník sexuálních obětí
    Deník sexuálních obětí (2001)
    1
    Film mi přijde hrozně amatérský, člověk má pocit, jakoby šlo o nějakou zvrhlou reality show. A souhlasím s viperbladem, že si hraje na něco, co není. Tím pádem je absolutně nedůvěryhodný a neskutečně umělý. To je příklad sexuální deviace, psychopatie a hysterie. A navíc příšernej dabing, kterej se ani neumí trefit do pusy hercům.
  7. Všechny prachy světa
    Všechny prachy světa (2017)
    8
    Velmi silný příběh podle skutečných událostí. Nejhorší záporák, kterého jsem snad kdy viděla, kam se hrabou americké blockblustery. "I kdybyste měl všechny prachy světa, vždy budete ubožák". (Asi to není tentokrát úplně přesná citace, každopádně nejsilnější myšlenka filmu). Nejvíce mě zaujal boj zoufalé matky o život syna proti či spíše navzdory hamižnému nelidskému ubožákovi.
  8. Nit z přízraků
    Nit z přízraků (2017)
    6.5
    Z tohoto filmu mám velice rozporuplné, podivuhodné a spíše negativní pocity. Do půlky bych řekla celkem nuda a mě to přišlo jak film pro seniory, druhá půlka lehčí verze Války Roseových. Toto není láska, ani jeden z hlavních protagonistů jí totiž není schopen. ...." a pokud se nezabili, žili spolu ti dva psychouši, až do přirozené smrti".....
  9. Věčně tvá nevěrná
    Věčně tvá nevěrná (2018)
    1.5
    To je neuvěřitelné, taková sr..... umělá, falešná, povrchní, stupidní, nízká, klišoidní, trapná, nudná. Jediné za co dávám jednu hvězdu z milosti je celkem uvěřitelný a povedený konec. Je mi upřímně líto herců, kteří v tomto paskvilu museli hrát a ničit si tak jméno a pověst.... Ještě, že jsem za to nemusela platit. Film jako celek absolutně nefunguje, měla jsem chuť odejít po 20 minutách, ale chtěla jsem mu dát ještě šanci a být v hodnocení spravedlivá. Ale kdybych odešla, možná by to bylo lepší, aspoň bych se nemusela doslova modlit, aby ta hrůza už skončila. Docela zásadní otázka: Mělo to vůbec nějaký scénář??? Kdyby se udělovala Zlatá malina v ČR, myslím, že toto by byl suverénní vítěz nebo přinejmenším horký favorit! Tak mě napadlo, proč vlastně něco jako Zlatá malina v ČR není? Byla by to velmi dobrá zpětná vazba pro tvůrce a možná by přestali žít ve lži a plácat se po ramenou. Děkuji, že jste mi ukázali, jak vypadá opravdové dno českého filmu.
  10. Milada
    Milada (2017)
    8
    Upřímně, bála jsem se, aby to nebyl průšvih a díkybohu není! Důstojné ztvárnění hrdinky (troufnu si říci největší hrdinky) této země a velké ženy, která svými činy a myšlenkami předběhla svou dobu o několik desetiletí. V dnešní době velmi aktuální příběh, který nám připomíná hrozbu bohužel až příliš často opakující se historie. Film určitě má své mouchy, s jistotou střih, ale ty odpady fakt nechápu!.... každý nechť si udělá názor sám, já rozhodně komenty před shlédnutím filmu ze zásady a z určité znalosti čsfd nečtu....
  11. Bio Ráj
    Bio Ráj (1988)
    9
    "Život není jako ve filmech. Život je mnohem těžší." úžasný film, kde zaplesá srdce nejednoho milovníka filmu, starých kin, dobré zábavy, lidského a láskyplného přístupu, velké lásky a poctivého řemesla. Výborný scénář, hudba, obsazení a exteriéry. Film má hloubku a ducha.
  12. Normální autistický film
    Normální autistický film (2016)
    8.5
    "Nejsem jiný, to jen vy jste všichni stejní." Nesporné talenty až genialita, fantazie, inteligence kontra nezvladatelné chování, společenská neobratnost, odlišné projevy a komunikace, velice zajímavá sonda na dosti aktuální téma, která tady doposud chyběla.
  13. Veronika se rozhodla zemřít
    Veronika se rozhodla zemřít (2009)
    8
    "Zelená je nová černá. Zelená není nová černá. Copak nikdo jiný nepostřehnul, že se všichni totálně zbláznili? Proč se tak bojíme vidět věci v jejich pravém světle. Podobné slogany úspěšně odvracejí naši pozornost od hodnot, na nichž skutečně záleží. A není úniku. Chci aby se vědělo, že volím radši smrt než spoluúčast na kolektivním šílenství světa, ve kterém žijeme. Tohle není skutečný svět, sbohem." "Jediný lék je uvědomění si života."
  14. Černá labuť
    Černá labuť (2010)
    8.5
    "Dokonalost nespočívá v sebekontrole. Musíš se nechat unést. Překvap se a tak překvapíš i diváky." Ten jediný, kdo ti stojí v cestě, jsi ty! Tak už se jí zbav, osvoboď se."
  15. Richard Müller: Nepoznaný
    Richard Müller: Nepoznaný (2017)
    6.5
    Mám moc ráda dokumenty, ale tento mi přišel celkem nuda. Přesto téma Richard Muller přímo nabízí akci a tak trochu senzaci. Asi to bude pojetím režiséra, který neměl jasnou vizi, co chce dokumentem vlastně říci... Přišlo mi to takové neuspořádané pelmel...
  16. Malá Miss Sunshine
    Malá Miss Sunshine (2006)
    8.5
    "Skutečně poražený je ten, kdo se tak moc bojí, že by nevyhrál, že to ani nezkusí." o francouzském spisovateli Marcelu Proustovi: "Když se jeho život chýlil ke konci, tak se ohlédl a usoudil, že všechny ty roky, které trpěl, byly nejhezčí roky jeho života, které z něj udělaly to, co je a roky, kde byl šťastnej - naprostá ztráta, nic se nenaučil." Jednoduše velmi roztomilý a především lidský film.
  17. Masaryk
    Masaryk (2016)
    9
    "Byl jsem šašek, co mluví pravdu. A když šašek mluví pravdu, tak je svět v háji." "Zlu je potřeba postavit se včas." "Nemůžete léčit šílenství v šíleném světě!" Jeden z mála filmů, který chci vidět ještě jednou, spíše 2x. Právem vyhrál České lvy. Na české poměry je to velkofilm. Nenudila jsem se ani minutu. Za mě není v podstatě co vytknout: režie, scénář, herecké výkony, kamera, hudba vše ok a v harmonii. Jediné snad, že jsem čekala dotažení příběhu až k jeho úmrtí. Doufám, že prorazí i v cizině a získá více ocenění.
  18. Špína
    Špína (2017)
    9
    Konečně měl někdo odvahu v česko-slovenském prostředí zpracovat toto závažné a velmi časté téma z reálného světa. Tvůrcům gratuluji, tak pravdivé psychologicky velmi dobře zvládnuté. Film Špína vzniklý v česko-slovenské koprodukci získal v německé Žitavě cenu saské ministryně kultury za nejlepší režii v konkurenci 130 filmů. Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-kulturni-servis/468827/cesko-slovensky-film-spina-ziskal-cenu-na-nemeckem-festivalu.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
  19. Naprostí cizinci
    Naprostí cizinci (2016)
    9
    Zdánlivě nevinná hra se stane nebezpečnou.... aneb jak to dopadne, když se s kamarády a partnery podělíte o své "mobilní soukromí". Vysoce aktuální téma, velmi doporučuji.
  20. Všechno nebo nic
    Všechno nebo nic (2017)
    5.5
    Některé scény přehnané, přehrané, trapné, ale celkové vyznění dobré, nakonec to vylepšila druhá polovina.... především po stránce scénáře, i scény lépe uvěřitelné, dohra u psychiatra skvělá :D P.S. Do kina bych na tohle určitě nešla!
  21. Bába z ledu
    Bába z ledu (2017)
    8
    Velmi zajímavý film, moc hezky psychologicky vykreslené rodinné vztahy, taková skorotypická dnešní česká rodinka, "povinné rodinné obědy" atd..... 2 bráchové jeden za 18 druhej bez dvou za 20... "Přestaň se litovat. Měl bys konečně dospět." (matka k synovi č. 2) "Brácha, v jakejch to žiješ bludech? Přiznej si, žes to posral." (bratr č.2 k bratru č. 1)
  22. Vážený občan
    Vážený občan (2016)
    8.5
    "Umělec má klást otázky." Jeden z mála filmů, který mě v poslední době natolik zaujal, že se na něj určitě podívám ještě jednou.
  23. Paterson
    Paterson (2016)
    8
    "Would you rather be a fish?" "Někdy prázdný list skýtá nejlepší možnosti." Konečně po dlouhém čase a v dnešní době skoro až "ojedinělý" film, kde je vidět opravdová láska. Vnímala jsem, že je tam spousta hlubších poselství, ale abych je pobrala, potřebovala bych ho vidět ještě jednou. Film, který plyne velmi pomalu a jaksi stereotypně, na což již dnešní divák není zvyklý. Akci zde moc nehledejte.....
  24. Nádraží
    Nádraží (2017)
    7.5
    Mně prostě jejich druh humoru sedí, neotřelé prostředí, vtipné hlášky, skvělé převleky, rozhodně lepší než už vyčpělá Partička, výborný Ondra Sokol, ten zahraje všechno. Zajímavé, jak odlišné názory na humor jsou, mě zas vůbec nikdy nepřišla vtipná třeba Čtvrtá hvězda, ze které jsou všichni jaksi "poprdění".
  25. Purpurový déšť
    Purpurový déšť (1984)
    7.5
    Taková oddychovka, u které člověk nemusí moc přemýšlet, mně přišla moc k duhu ;) Skvělá hudba a atmosféra 80. let, kdy vše bylo jaksi opravdovější, uvěřitelnější a upřímnější......
  26. Single Lady
    Single Lady (2017)
    5.5
    Výborná Plodková, ale jinak je mi z toho nanic asi spíš obsahově, občas i vtipný a trefný hlášky, občas přesčáru...., nicméně dokoukala jsem ze zvědavosti do 10. Kdyby to mělo víc jak 12 minut, tak se na to asi vykašlu. ;) Poslední díl mi přišel nejzajímavější.... Ještě si rozmyslím, jestli Playtvak jenom neplejtvá mým časem....
  27. Semestr
    Semestr (2016)
    8.5
    Velmi originální formát a k mému velice milému překvapení celkem kvalitní scénář a přirozené dialogy, (tedy krom Josefíkové, která to má v popisu práce :D), jediná výtka, co mám, se tam moc rychle střídají plochy jednotlivých aplikací a přibližování např. dokumentů, pro mě dost nepříjemné na oči, ale asi trochu subjektivní, páč nejsem mileniál ;)
  28. Temná věž
    Temná věž (2017)
    7.5
    "Prohráváme, protože všichni přestali věřit." Dokonce tu je i pár hlubokých myšlenek (poselství), taky jsem ráda za příjemnou stopáž, 90 min. dle mého ideál. Překvapivě v jedné scéně mrazení, ale kdybyste mě zabili, tak si na ni nevzpomenu. ;) Velmi dobré tempo, jak má u správného akčního filmu být. Trailer mě tedy moc nenalákal, ale film celkem příjemný.
  29. Já, Daniel Blake
    Já, Daniel Blake (2016)
    8.5
    Film, který někomu může přijít nudný, má ale obrovský význam a hloubku ve smyslu "musíme si pomáhat" "lidskostí a soudržností navzdory systému". Opravdu krutá realita a až mrazivě aktuální. Může se stát prakticky kdekoliv a komukoliv. Pořád jsem si říkala, kdy hlavního hrdinu napadne podnikat v truhlařině, ale to asi nebyl záměr scénáře. ;) "Kdo ztratí sebeúctu je odepsanej."