Já, Daniel Blake

77%
Já, Daniel Blake

Sociálně apelativní, až nepříjemně aktuální snímek vypráví příběh padesátníka Daniela, který se poté, co utrpí infarkt, ocitne ve vyčerpávajícím kolotoči žádostí o podpůrné státní dávky.

Sociálně apelativní a v současnosti až nepříjemně aktuální snímek vypráví příběh padesátníka Daniela Blakea z Newcastlu, který se poté, co utrpí infarkt, ocitne ve vyčerpávajícím kolotoči žádostí o podpůrné státní dávky. Zatímco se snaží prokousat absurdními byrokratickými procesy, potkává svobodnou matku Katie a její dvě děti. Neúplná rodina má jedinou šanci, jak uniknout jednopokojáku na bezdomovecké ubytovně – přijmout byt v neznámém městě 300 mil daleko. Daniel a Katie se každý po svém snaží vypořádat s příkořími systému a přitom neztratit zbytky důstojnosti. (FilmEurope)



Režie:
Scénář:

Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Jak to může dopadnout, když poctivě pracujícího muže po infarktu semele byrokratický systém.. Je to memento pro dnešní dobu a na film se mi nedívalo vůbec dobře po lidské stránce. Lépe se mají vyčůránci, než poctiví lidé, kteří se dostanou do nouze. Po filmařské stránce se nejedná o nic extra. Prostě zajímavý scénář, který mě chytil.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
No u Loacha jsem skončil v roce 1969, takže mě jen pobavilo, že v roce 2016 je v podstatě na stejném místě. Ale nic proti tomu nemám, jen mi Daniel Blake přijde spíš očividný než cokoliv jiného. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kdo si někdy zažil srážku s byrokrato-blbcem, bude s Blakem soucítit ještě víc. Připomnělo mi to hodně Smrt pana Lazaresca, tohle bylo jenom víc lidské, a ještě víc současné.

Dodatečné informace

Původní název:
I, Daniel Blake (více)
  • Velká Británie Já, Daniel Blake
  • Velká Británie I, Daniel Blake
Premiéra v ČR:
2. 2. 2017
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Velká Británie, Francie
Tržby:
15,79 mil. USD (celosvětově)

Podobné