Masaryk

70%
Masaryk
Píše se rok 1939 a Jan Masaryk se schovává v Americe před nedávnou minulostí. Snaží se zapomenout na zradu, které se dopustily evropské mocnosti na jeho Československu a na něm samotném. Stín těchto událostí ho pronásleduje na každém kroku stejně jako vědomí, že on sám selhal jako československý velvyslanec v Londýně, kde se snažil odvrátit zkázu své země. Za pomoci doktora německého původu Steina a krásné spisovatelky Marcie Davenportové bojuje Masaryk se svými přeludy a pocity marnosti a znovu zde prožívá dramatické události, které vedly k druhé světové válce.



Recenze: Masaryk

Kinobox.cz
60%

Herci předvádějí, co můžou (především Roden a Kaiser jou velmi zajímaví), a obstojně se potýkají s cizím jazykem (většina dialogů hlavního hrdiny je v angličtině a zní to, že je opravdu namluvil Roden). Masaryk patří k lepším českým filmům, ale Ševčík ani tentokrát nedostal scénář, který by mu umožnil naplno předvést, co za kamerou dokáže.


Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Na české poměry výborná výprava, bohužel mám problém s pro mě nepříliš zajímavý příběhem a nevýraznou hlavní postavou v nepřesvědčivém podání Karla Rodena.
Pete69
Pete69
31 824 bodů
7.5
Perfektní výkon Karla Rodena, který mě snad nikdy nezklamal. Nevím, jak moc je příběh pravdivý a jak přesné jsou detaily filmu, ale byla to strhující doba a tento snímek je velmi důstojný a kvalitně natočený. Jediným velkým mínusem jsou příliš časté skoky v čase, které dělají film zbytečně zmatečným.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 499 bodů
6
Ve scénáři jako by se střetávalo akademické drama s halucinogenním bludištěm. Tento potenciálně fascinující střet bohužel není využit, Ševčík se nakonec rozhodl přiklonit čistě k standardnímu pojetí a onen vnitřní rozpor místo aby se stal předností filmu, ho vnitřně rozkládá. Hrdina není lidsky přesvědčivý ani dramaticky uspokojivý a s tím padá i celý jeho příběh. Ten je navíc svými retrospektivami značně nepřehledný a kdo nezná události Mnichova, ten se dost možná ztratí. 55 % 2 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Masaryk (více)
  • Česká republika Masaryk
  • Česká republika A Prominent Patient
  • Česká republika Der Verrat von München
  • Česká republika Jan Masaryk, histoire d'une trahison
  • Česká republika Jan Masaryk: la traición de Múnich
  • Česká republika Masaryk. Cena pokoju
  • Česká republika Ян Масарик
Premiéra v ČR:
9. 3. 2017
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika, Německo
Přístupnost:
12+
Knižní předloha:

Podobné


Powered byJustWatch