Malá Miss Sunshine

78%
Malá Miss Sunshine
Malá Miss Sunshine (Little Miss Sunshine) je nekonvenční americká rodinná komedie. Nikomu z rodiny Hooverových se příliš nedaří - ale určitě ne proto, že by se dostatečně nesnažili. Otec Richard, nezdolně optimistický motivační řečník, se zoufale snaží prodat svůj program, jak se stát úspěšným v devíti krocích. Matku rodiny a "strážkyni cti" Sheryl neustále děsí výstřední tajemství, která její nejbližší obklopují - hrůzu jí nahání především její bratr. A pak jsou zde mladší Hooverovi a jejich nepříliš reálné sny - obrýlená a mírně zakulacená sedmiletá Olive, která už se vidí s korunkou dětské královny krásy, a vzteklý teenager Dwayne, jenž je zapřísáhlým obdivovatelem Nietzscheho a je pevně rozhodnut neříct jediné slovo, dokud nebude přijat na leteckou akademii a třešničku na dortu představuje vulgární a požitkářský dědeček, který byl čerstvě vyhozen z domova důchodců za šňupání heroinu. Když ale Olive díky šťastné náhodě dostane příležitost účastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine, celá Hooverovic rodina jí dokáže být skvělou oporou. Naskládají se do rezavějící dodávky a vydají se na třídenní tragikomickou cestu plnou překvapení...



Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Film o bláznivé rodince není ani komedie, ani drama, ani rodinný film, je to od všeho trošku a podle toho mě to i zaujalo - průměrně. Rozhodně tam nejsou trapné okamžiky a humor za každou cenu, takže oceňuji nevšednost snímku. Konec ovšem klasika. Celkově mi nevychází více než 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Prototyp krásného, malého a sympatického nezávislého filmu. Chtěnost a záměrnost kazí zážitek jen velmi částečně, protože podobné pohlazení u srdce, jakkoli pateticky to zní, je úžasné.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Nezávislý film ve své nejčistší podobě zabírá především díky skvěle vybranému castingu a chytře napsanému scénáři oplývajícím bizarními prvky, které v mainstreamu nejsou příliš časté. Dobrá podívaná!

Dodatečné informace

Původní název:
Little Miss Sunshine (více)
  • USA Malá Miss Sunshine
  • USA Little Miss Sunshine
  • USA A család kicsi kincse
  • USA Küçük gün isigim
  • USA Mala miss Amerike
  • USA Mala mis sansajn
  • USA Pequena Miss Sunshine
  • USA Pequeña Miss Sunshine
  • USA Uma Família à Beira de um Ataque de Nervos
Premiéra v ČR:
2. 11. 2006
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Malá Miss Sunshine je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch