Normální autistický film

76%
Normální autistický film

Upřímný, přemýšlivý Lukáš má osobitý smysl pro humor, miluje film a píše vlastní scénáře. Klavírní virtuos Denis dokáže zahrát náročné skladby vážné hudby, je nesmírně inteligentní a sečtělý. Malého prince zbožňuje natolik, že se k němu neustále vrací. Majda zase ráda rapuje, a jelikož se ničeho neostýchá, okolní svět ve svých textech obnažuje s odzbrojující přesností. Marjamka dokáže vyprávět dlouhé příběhy v angličtině, její neúnavný bráška Ahmed je zase neobyčejně přátelský. Pět obdivuhodných dětí, jež společnost shodně opatřila nelichotivou nálepkou „autista". Přední český dokumentarista s unikátním autorským viděním nás však nabádá, abychom fenomén autismu navždy přestali vnímat jako lékařskou diagnózu a pokusili se mu porozumět jako fascinujícímu, byť často jen obtížně rozluštitelnému způsobu myšlení. Neboť kdo má určit, co je normální: žít ve spěchu a přehlížet absurdity modernity, nebo spíš ve světě toužebně hledat řád, ticho a klid? (MFF Karlovy Vary)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je to skvěle sestříhané, ti lidé jsou zajímavý, ale nakonec to jen buduje klišé "bytostí napojených na jinou realitu, které mysticky rozumí tomuto světu, protože nejsou jeho součástí". Nevím, jestli to není pravý opak toho, o co tvůrcům šlo. Takhle vznikla trochu samoúčelná fascinace, na kterou se hezky kouká a utáhne i těch 90 minut, ale komu tím prospějete, co? 65 %
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
8.5
"Nejsem jiný, to jen vy jste všichni stejní." Nesporné talenty až genialita, fantazie, inteligence kontra nezvladatelné chování, společenská neobratnost, odlišné projevy a komunikace, velice zajímavá sonda na dosti aktuální téma, která tady doposud chyběla.

Dodatečné informace

Původní název:
Normální autistický film (více)
  • Česká republika Normální autistický film
  • Česká republika Normal Autistic Film
  • Česká republika Normální autisticky film
  • Česká republika Normálny autistický film
Premiéra v ČR:
10. 11. 2016
Distributor:
Pilot Film
Země původu:
Česká republika, Česká republika

Powered byJustWatch