bubu

Tereza Bezdekova

Komentáře 27

Od nejnovějších
  1. Čertí brko
    Čertí brko (2018)
    6.5
    zajímavé efekty, divné obsazení hlavní postavy, vcelku vtipný děj, jindy tragikomický, společné československé projekty nemusí však nutně znamenat vyšší kvalitu. NPohádka neurazí, ale místy nudí, zatímco Budař záporáky umí, hlavní hrdinka nepřesvědčivá.
  2. Sunset Boulevard
    Sunset Boulevard (1950)
    9.5
    Dokonalý noir. Ustřední postava zapomenuté hollywoodské hvězdy je až místy strašidelná. Brilantní herecké výkony a 3 Oscaři z 11 nominací. Film, který neztrácí svoji kvalitu ani po téměř 70 let a který krutě odhaluje zákulisí nejslavnějších filmových studií.
  3. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    9.5
    Stejná partička se po deseti letech sešla a - natočila ještě lepší film než byla jednička. Více gagů, více poetiky a příslib 3. dílu při milionové návštěvnosti. Myslím se, že se ještě máme na co těšit .-). Po návratu z kina si stále broukám ústřední melodii.
  4. Zpívej
    Zpívej (2016)
    7
    Animák, ve kterém zazní průřez všemi hudebními žánry a různými desetiletími - od Franka Sinatry po Lady Gaga, děj svižně odsýpá, zvířátka jsou roztomilá a vše dobře dopadne. Nenáročná podívaná pro celou rodinu se zajímavým dagingem, který neurazí žádného příznivce hudebního průmyslu.
  5. Já, kocour
    Já, kocour (2016)
    6.5
    Milý, vtipný, odpočinkový film pro celou rodinu o napravení nejednoho mrzouta, mrakodrapech a honbě za kariérou. Kevin Spacey jako kocour obstál i s opicí, ale ani našeptávač koček alias Christopher Walken nehrál druhé housle. Potěší, neurazí a milovníci kočiček si přijdou na své.
  6. Slepičí úlet
    Slepičí úlet (2000)
    9
    Film je úlet a plastelína boduje, což podtrhují desítky filmových cen. Bojovné slepice, inteligentní podívaná a skvělá hudba. Skvělý animák pro dospělé, vtipy bez vulgarismů, snad si lze jen přát, aby byl film delší nebo měl další pokračování. Až budete konzumovat vejce, vzpomenete si na tento biják!
  7. Postřižiny
    Postřižiny (1981)
    6.5
    Poetický film, který pohladí na duši. Strýc Pepin alias Jaromír Hanzlík nezapomenutelnou postavou. Ani po letech film neztrácí na kráse, stejně jako Magra Vášáryová v roli správcové. Laskavý humor, dobré pivo a Menzel prostě patří k sobě. A k snídani řízek, proč ne?
  8. Alenka v říši divů: Za zrcadlem
    Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016)
    6
    Odborná kritika je nelítostná, ale já jsem si přišla do kina odpočinout a za vizuálním zážitkem, proto Alenka splnila moje očekávání. 1. díl filmového zpracování jsem neviděla, proto jsem neměla přehnané nároky. Doporučuji všem věkovým kategoriím jako příjemnou zábavu.
  9. Fair Play
    Fair Play (2014)
    7
    Zajímavé dosud v českém filmu nezpracované téma, neokoukaná tvář hlavní představitelky a přiblížení tehdejší doby a poměrů dnešní generaci. Standardně dobrý výkon Ani v roli matky, film, který stojí za to vidět a zamyslet se nad ním.
  10. Dánská dívka
    Dánská dívka (2015)
    8
    Skvělé herecké výkony obou představitelů a zdařilé uchopení kontroverzního tématu a silného příběhu opravdové lásky. Příjemné 2 hodiny emocí a dojemného příběhu, skvělá výprava, kostýmy, hudba, kamera.
  11. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    6
    Film až příliš dlouhý a dějově plochý s mnoha drsnými záběry. Prim tu mají krásy přírody, za nejslabší a nejméně realističtější scénu naopak pokládám souboj s medvědicí. Skvělá kamera, zvuk, film pro velké plátno.