Škola základ života

83%
Škola základ života
Vše se tu točí kolem studentského časopisu Řev septimy, který napsal kdosi ze septimánů reálného gymnázia v Přívlakách, a který šplhoun Krhounek předal třídnímu učiteli. Vzbudil v profesorském sboru značné pozdvižení a protože se poněkud humorných způsobem pojednával o jednotlivých členech profesorského sboru. Zatímco mladý profesor Bartoš a starý moudrý pedagog Gábrlík dokázali přejít celou věc s humorem, zbytek učitelského sboru zahájí zuřivé pátrání po viníkovi, jehož přiznání je podmínkou pro zrušení zákazu k účasti na středoškolském sportovním turnaji.Zuřivé pátrání pak rámuje mozaiku veselých epizod ze života studentů i profesorského sboru tvořeného řadou typicky svérázných postaviček, z nich vystupuje do popředí zejména aféra nejnadanějšího studenta Jindry Benetky, který ve slohové práci otevřeně kritizoval poměry na gymnáziu a byl za to navržen na vyloučení ze školy.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Velká podobnost s filmem Cesta do hlubin študákovy duše. Ani tento film nepatří k mým neoblíbenějším, ale rozhodně mě neurazí. Je to trošku zkostnatělé a dnes tomu mladí asi neporozumí. Za mě je to jeden z naších nejpřeceňovanějších filmů, ale co člověk to názor.. zde s proudem nepopluji..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Sympatický film plný příjemných hlášek, který je v jádru nejspíš nadčasový. Jen škoda, že dnešní učitelé už ztratili schopnost najít nakonec rozumné řešení nehledě na antipatie a drzost studentů zase ztratila zde přítomnou grácii a opodstatněnost. Ale taková je holt doba.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Platí tady v podstatě to samé, co jsem psal u "Cesty do hlubin študákovy duše". Zlatý klenot československé předválečné tvorby, který i po téměř 80 letech neztratil nic ze svého lesku a vtipu. Hlavně hodiny němčiny a latiny jsou prostě úžasné!

Dodatečné informace

Původní název:
Škola základ života (více)
  • Československo Škola základ života
  • Československo School Is the Foundation of Life
Premiéra v ČR:
11. 11. 1938
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Škola základ života je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch