Mulholland Drive

79%
Mulholland Drive
Uprostřed noci na pusté losangeleské ulici Mulholland Drive se schyluje k vraždě. Do luxusního cadillacu však narazí vůz řízený opilými mladíky dřív, než stačí muž ve večerním obleku zastřelit elegantní tmavovlásku. Muži v autě zemřou, otřesená žena bloudí nočními ulicemi. Plavovláska Betty Elmsová, která právě přijela z rodného kanadského zapadákova Deep River do Hollywoodu, vyděšenou oběť ráno najde v zamčeném bytě poblíž Sunset Boulevardu, který jí na čas přenechala tetička Ruth. Neznámá, která si podle plakátu na film Gilda začne říkat Rita, ztratila paměť - a Betty se rozhodne pomoci jí pátrat po minulosti plné temných stínů. Zároveň se pokouší realizovat svůj sen stát se herečkou.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
David Lynch a snímek, který je "psycho" od začátku do konce. Neskutečně hutná atmosféra, trocha zmatku a hlavně napětí, které nenechá diváka chvíli vydechnout a vyloženě jsem tlačil film ke konci, abych se dozvěděl, jak to sakra dopadne. Film se line v pomalém tempu a rozuzlení začíná přicházet v samotném závěru. Krásné herečky, krásné soft erotické scény, zajímavý scénář a osobité zpracování, to je Mulholland Drive.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Pokud patříte mezi ty, u nichž složité = promyšlené = chytré = dobrý film , tak vás Lynch dostane maximálně. Já ale ty rovnítka tak ochotně nerozhazuju, proto zůstanu u zajímavé a nápadité, ale zbytečně komplikované v realizaci. Je to možná odvážné, ale je to až moc... no... lynchovské. Nějak ty mnohoznačnosti a halucinogenní scény nejsem schopen považovat za natolik geniální... Každé puzzle budou složité, když ukradnete polovinu dílků.
Fingon
16 886 bodů
10
Modrý klíček, modrá krabička, Naomi Watts aneb Lynch forever!

Dodatečné informace

Původní název:
Mulholland Dr. (více)
  • Francie Mulholland Drive
  • Francie Mulholland Dr.
Premiéra v ČR:
28. 2. 2002
Země původu:
Francie, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
20,27 mil. USD (celosvětově)

Podobné