Profilový obrázek

jahudka

Pavel Soušek

Komentáře 28

Od nejnovějších
  1. Naprostí cizinci
    Naprostí cizinci (2016)
    10
    V kulisách nádherného bytu se odehraje hned několik rodinných dramat, kde naštěstí není mnoho italské teatrálnosti. Příběh to je z mnoha důvodů zajímavý, jen v pár momentech předvídatelný a i přes vážný děj přímo ze života, je to hodně zábavná podívaná.
  2. Ruby Sparks
    Ruby Sparks (2012)
    8.5
    Je to zábavný romantický film, který má pěkný kreativní nápad a i když jsou některé pasáže slabší, tak i ty posouvají děj dál. Jen mohl být dán větší prostor kreativnímu uměleckému projevu Ruby, ale hlavní postava je holt spisovatel. A velké plus má film za Scottyho Border teriéra.
  3. Jak balit holky na mejdanech
    Jak balit holky na mejdanech (2017)
    10
    Rozjetý punkový příběh dokáže ještě více gradovat do sci-fi výstřední podívané, která pobaví. I když je potřeba být u některých vtipů tolerantní, ale žádný humor nemůže pobavit každého. Ale každý by si tu mohl najít něco, co ho zaujme. Hudba, herecké výkony...
  4. Synové Katie Elderové
    Synové Katie Elderové (1965)
    2
    Na rok 1965 to není zas až tak špatný western, ale má pár nelogičností a nepropracovaných mezer v ději. Třeba, nikdo se ani nepokusil argumentovat, že vězni mají alibi a celá ta zápletka vznikla vlastně z ničeho. A to srazí dobrý pocit ze starého westernu.
  5. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    7.5
    Děj filmu se odehrává v nádherné přírodě, kterou je radost sledovat. Příběh je zajímavý a ze začátku i napínavý... Ale to že za zlodějem jedou z vojenské pevnosti jen dva muži je absurdní. I Leonardo už předvedl lepší výkony.
  6. Harley Davidson a Marlboro Man
    Harley Davidson a Marlboro Man (1991)
    9
    V dětství mě Mickey Rourke uchvátil, ale i když dnes už tento film z roku 1991 vidím střízlivějšíma očima, tak přesto má děj určitou akční kvalitu. A hodnocení je jen mírně nadhodnocené díky kouzlu nostalgie.
  7. Iracionální muž
    Iracionální muž (2015)
    8
    Netradičně dobrý Joaquin Phoenix v emocionálním filmu, kde je velmi dobře zachycen velký vliv obdivu, na vztahy mezi ženami a muži. A jaký má význam smysl života při umělecké tvorbě.
  8. Bohové
    Bohové (2014)
    8.5
    Životopisný film vypráví o počátcích kardiochirurgie v Polsku a děj je zpracován velmi poutavě. Kamera by mohla být ještě lepší, ale příběh by si nezasloužil to, aby byl zastíněn kamerou Piotra Sobocinskiho jr., tak jako tomu bylo v Zóně nahoty...
  9. Očima fotografky
    Očima fotografky (2015)
    7.5
    Polodokument o fotografce Zuzaně Mináčové má v sobě několik příběhů a každé zmíněné období dokáže něčím zaujmout. Mezi dětstvím v židovské rodině a stářím v demokratické společnosti, bylo nejzajímavější období dospělosti v komunistickém Československu, kde se dokument zaměřil na fotografické začátky autorky.
  10. Dobré srdce
    Dobré srdce (2009)
    7
    Nostalgická tragikomedie z newyorkského baru, která má uplně neuvěřitelně zmršený konec. Důvodem bude americká produkce, které by odpovídal popisný konec příběhu...
  11. Věčně mladá
    Věčně mladá (2015)
    7
    Film je postavený na nostalgii a krásné herecké dvojici. Blake Lively a Michiel Huisman dokáží diváka upoutat, romantický děj příjemně běží... jen je škoda, že příběh nedává prostor pro nějaké přemýšlení, protože vše je v americkém stylu do detailu vysvětleno.
  12. Psí odpoledne
    Psí odpoledne (1975)
    6.5
    Ze začátku je to poutavé a docela i zábavné drama, ale postupně děj začíná nudit a ani závěrečná zápletka už film nezachrání, stejně jako výborný výkon Al Pacina.
  13. Terminator Genisys
    Terminator Genisys (2015)
    8
    Není třeba se filmu bát. Odkaz neprzní a jen pár scén šlo udělat lépe a více ukázat scénu, tak jak ji vidí terminátor... A Arnold Schwarzenegger přidává do svého nezapomenutelného repertoáru jedinečný úsměv, který už teď je legendární.
  14. Tootsie
    Tootsie (1982)
    8
    Je pravda, že tato komedie stojí a padá s výkonem Dustina Hoffmana, ale pro mě osobně, byl nejlepší herec ve filmu Bill Murray. Jeho mimika je vynikající, je zábavný a jeho postava má při každém výstupu nějakou vtipnou hlášku, bez kterých by byl film poloviční.
  15. Mortdecai: Grandiózní případ
    Mortdecai: Grandiózní případ (2015)
    5
    Film nádherně zachycuje svět umění a nedají se mu upřít nádherné kostými, výprava i kamera, ale v této komedii dokáže pobavit asi jen postava Paula Bettanyho a ani té to nevydrží až do konce filmu.
  16. Souboj Titánů
    Souboj Titánů (2010)
    10
    Je to jiný příběh než Souboj Titánů z roku 1981. Něco chybí, něco je tam navíc, ale rozhodně je to zajímavá akční podívaná.
  17. Do Říma s láskou
    Do Říma s láskou (2012)
    10
    Nejzajímavější příběh se točí kolem Ellen Page, ale všechny čtyři příběhy mají zajímavou atmosféru, zábavu, výborné herce a hlavně svérázný příběh, který zaujme.
  18. Hon
    Hon (2012)
    10
    Je to výborně natočený film o tom, jak snadno může jedna lež, skupinová hysterie a lidská hloupost zničit člověka.
  19. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    9
    Film od začátku graduje ve skvělém tempu a Evan Peters se svou postavou přinesl do filmu navíc ještě humor. Ale právě kvůli tomuto zajímavému začátku připadá druhá polovina filmu nudná...
  20. Muž na Měsíci
    Muž na Měsíci (1999)
    10
    Humor, při kterém se lidem nedá věřit vůbec nic co říkají, mi je blízký a Andy Kaufman i Bob Zmuda byli skvěle zahraní. Už dlouho mě žádný film takto nenadchl!!!
  21. Ona
    Ona (2013)
    10
    Je to zajímavý romantický příběh o tom, že člověk potřebuje sdílet svůj život s někým dalším... Režisér Spike Jonze vytvořil pozoruhodný obraz nedaleké budoucnosti, kde informační technologie hrají zásadní roli. Navíc hlas Scarlett Johansson dokázal zahrát celou postavu výborným způsobem i bez toho, aby se ukázala ve filmu!
  22. Příběh mého syna
    Příběh mého syna (2012)
    10
    Je to hodně dobře odvyprávěné bosenské drama, které stojí nejen na výkonech výborné dvojice Penélope Cruz a Emile Hirsch, ale film má hlavně silný příběh se zajímavými zvraty.