Černá kočka, bílý kocour

78%
Černá kočka, bílý kocour
Staříci Grga a Zaria jsou přátelé od nepaměti. Čtvrt století se neviděli. O to víc se těší na setkání, které se však odehraje za velmi pohnutých událostí, kterým jiné - neméně pohnuté události - předcházejí... Zariův Matko potřebuje nutně peníze a tak se obrátí na cikánského kmotra Grgu se lží, že Zaria je po smrti, a ten mu je půjčí. Brzy se však ukáže, že dluh nemůže vrátit a tak se má vykoupit sňatkem s liliputánkou Beruškou. I když se ani jednomu do takového manželství nechce, nastává den svatby. Svatby neobvyklé, bouřlivé, při které každý z aktérů tohoto temperamentního a humorného vyprávění naplní svůj osud. Na filmu není důležitý ani tak samotný příběh, jako jeho až neskutečné postavy, které se ocitají v nepřetržitém toku událostí, myšlenek, představ, lidských citů a bujarého veselí, plynoucích v neutuchajícím rytmu obrazů a umocněných strhující hudbou. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Jedna z nejlepších evropských komedií,která v sobě skrývá neskutečné množství výborně napsaných postav a spousty všemožných gagu. Občas až příliš hlučné,ale stále zábavné a jako vystřižené ze života. Zahrané na výbornou a i díky výborné muzice považuji tento film za povinnost,kterou musí každý filmový fanoušek vidět.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
10
Jeden s nejzábavnějších filmů - i když je to komedie spíše černá :-) Oba dědci -fenomenální, k tomu řízná, výborně šlapající muzika, naprosto absurdní situace, gagy, chvílemi přechod do snových obrazů s nádechem mystiky ... Nejvíc to připomíná Juraje Jakubiska z období filmů Sedím na konári a je mi dobre, Vtáčikovia, siroty a blázni a nejvíce Tisícročnou včelu. Je zapotřebí vidět a zažít.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Absolutní bláznivina plná východoevropského černého humoru a absurdit. Ve filmu je tolik krátkých intenzivních humorných scén, jako v málo kterém filmu. Film má i hluché pasáže, ale v kontextu je to skvělá komedie, která se moc často nevidí. Skvělé osvěžení v záplavě českých rádoby komedií, nemluvě o těch amerických. 75%.

Dodatečné informace

Původní název:
Crna mačka, beli mačor (více)
  • Rakousko Černá kočka, bílý kocour
  • Rakousko Crna mačka, beli mačor
Premiéra v ČR:
23. 3. 2000
Země původu:
Rakousko, Řecko, Francie, Jugoslávie, Německo

Podobné