VOD tipy: Šílený Nicolas Cage, český klenot i nový Star Trek

VOD tipy: Šílený Nicolas Cage, český klenot i nový Star Trek
To se mi snad zdá | Aerofilms
Na seriály bude aktuální víkend opravdu bohatý. Na Apple TV+ se představí Colin Farrell coby drsný detektiv Sugar, Netflix má v záloze další potenciální korejský hit Parasyte: The Grey, na iVysílání si budou moci vášniví hráči pustit dokumentární seriál Game Story o historii nejslavnějších českých her. Voyo bude v neděli kontrovat dokumentem o Ivetě Bartošové Málo mě znáš. Z filmů pak na streamovací služby přibyla např. svižná konverzačka Peníze těch tupců či nové Hunger Games. Ty nejlákavější tituly ale naleznete níže.
Electra
Electra
Electra
75%
Daria Kashcheeva plnila v posledních týdnech titulky kvůli svému proslovu na Českém lvu. Nesmíme ale zapomenout, že jde v první řadě o jednu z nejnadějnějších lokálních filmařek, která už má na kontě nominaci na Oscara za krátký snímek Dcera a její loňský krátkometrážní počin Electra se řadí mezi vizuálně nejvýraznější a obsahově nejkomplexnější díla, jež u nás za posledních několik let vznikla. Půlhodinový snímek o ženě, která vzpomíná na své desáté narozeniny a osobní traumata je extrémně nápaditou a pohlcující podívanou, jež se dotýká tématu sexuality, dospívání či toxické maskulinity. A to způsobem, který nemá v tuzemské tvorbě obdoby. Přehlíženou českou pecku můžete nyní zhlédnout na HBO Max.
Electra: trailer | MAUR film
Hrdinové ve člunu ( The Boys in the Boat )
Hrdinové ve člunu
Hrdinové ve člunu
70%
Nový režijní počin George Clooneyho vypráví neuvěřitelný sportovní příběh amerického univerzitního týmu z Washingtonu, který na vrcholu Velké hospodářské krize slavil úspěch ve veslování. Nakonec se partička outsiderů dostala až olympijské hry v Berlíně v roce 1936. V hlavních rolí divácky vděčné retro podívané se objeví Joel Edgerton a Callum TurnerVládců nebes.
The Boys in the Boat: trailer | MGM
Přání ( Wish )
Přání
Přání
57%
Nová disneyovka Přání vypráví příběh království, v němž je mocný král Magnifico schopen lidem splnit jejich největší přání. Když mladá dívka Asha zjistí, jaké jsou opravdu královy plány a že svým poddaným pouze lže, vyslyší ji samotný vesmír a pošle jí na pomoc Hvězdu. Právě s ní může hlavní hrdinka porazit mocného vládce a pomoci lidem ke splnění jejich snů. Pohádka měla být animovaným dárkem ke 100 letům studia Walta Disneyho, místo toho se ovšem stala obřím propadákem. Dokáže si najít diváky alespoň na streamu?
Přání: finální trailer | Disney+
Ripley
Ripley
Ripley
82%
Nové zpracování slavné literární postavy Toma Ripleyho z pera Patricie Highsmith, jenž je proslulým podvodníkem, zločincem, ale také vrahem, který dokáže měnit identitu a udělat všechno možné proto, aby se udržel ve světě mocných a bohatých. Novou verzi známého charakteru si vzal na starosti oceňovaný scenárista Steven Zaillian (Schindlerův seznam) a v titulní roli se po Mattu Damonovi, Alainu Delonovi či Johnu Malkovichovi objeví irský herec Andrew Scott.
Ripley: trailer | Netflix
Rozhovor dekády ( Scoop )
Rozhovor dekády
Rozhovor dekády
63%
Po oceňované Koruně tu máme další netflixovský náhled do zákulisí britské královské rodiny, i když tentokrát ze zcela jiného úhlu. Vypráví o neuvěřitelném rozhovoru BBC a práci třech novinářek, kterým se podaří získat šokující zpověď prince Andrewa. Člen královské rodiny se snaží očistit od sexuálních obvinění a informací o údajném přátelství s Jeffreym Epsteinem. Rozhovor má ovšem zcela jiný průběh, než všichni čekali.
Rozhovor dekády: trailer | Netflix
Star Trek: Discovery
Star Trek: Discovery
Star Trek: Discovery
67%
Na SkyShowtime startuje pátá a zároveň poslední série kontroverzně přijímaného seriálu Star Trek: Discovery. Ta nám ukáže finální dobrodružství členů posádky titulní lodi, která se v 32. století, 900 let po událostech z původního Star Treku, snaží najít zdroj tajemné moci dříve, než se to podaří nebezpečným nepřátelům. Seriál se po úspěšné první sérii musel vypořádat s postupným odlivem diváků, upoutávky ale i nadále lákají na poměrně velkorysou sci-fi podívanou.
Star Trek Discovery
Star Trek Discovery | SkyShowtime
To se mi snad zdá ( Dream Scenario )
To se mi snad zdá
To se mi snad zdá
67%
Na KVIFF.TV můžete sledovat také jednu z nejlepších rolí Nicolase Cage za poslední roky. Známý herec se zde představuje coby nudný vysokoškolský profesor, který se ze dne na den začne zjevovat ve snu milionům lidí na světě, aniž by k tomu existoval pádný důvod. Z pedagoga se tak rázem stává celebrita a chce situaci využít k plnění svých vlastních snů. Situace se ale zkomplikuje, když se z dosud neškodných snů začnou stávat noční můry. Ambiciózní a originální film zdaleka nestojí pouze na výkonu své hlavní hvězdy.
To se mi snad zdá: trailer | Aerofilms
Zdroj: SkyShowtime, Disney+, Netflix, KVIFF.TV