VOD tipy: Oppenheimer se střetne s Conorem McGregorem a sci-fi od tvůrců Hry o trůny

VOD tipy: Oppenheimer se střetne s Conorem McGregorem a sci-fi od tvůrců Hry o trůny
Oppenheimer/Road House | Universal Pictures/Amazon Prime Video
Ani tento týden na streamech nuda rozhodně nehrozí. Příznivci true crime mohou dát na Netflixu šanci nové dokumentární sérii Vraždy: New York, nebo si zde můžete pustit nově přidaného Marťana či úspěšný horor Úsměv. Platforma Apple TV+ si pro vás připravila nový seriál Palm Royale a fanoušci českých klasik si mohou na Voyo přehrát legendární seriál Sanitka. Hlavní trumfy ovšem schovávají streamovací služby jinde.
Hrozba smrti ( Road House )
Hrozba smrti
Hrozba smrti
67%
Remake akčního béčka s Patrickem Swayzem z osmdesátých let nám tentokrát představí perfektně vyrýsovaného Jakea Gyllenhaala, jenž je coby bývalý zápasník MMA Dalton najat, aby chránil motorest před nekalými živly. Kromě opilců si ovšem musí poradit také se snahami místního zbohatlíka, jenž chce pozemek pro své vlastní účely, a který na něj pošle psychopata v podání slavného zápasníka Conora McGregora. Akční blbina k oddechu zaručena.
Road House: trailer | Amazon Prime Video
Oppenheimer
Oppenheimer
Oppenheimer
88%
Ano, konečně jsme se dočkali. Po dlouhých osmi měsících od premiéry v kinech dorazila na streamovací platformu SkyShowtime jedna z největších filmových událostí minulého roku. Vítěz sedmi Oscarů, včetně toho za nejlepší film či režii pro Christophera Nolana, nám ve třech hodinách ukáže strhující formou příběh J. Roberta Oppenheimera, tvůrce atomové bomby, a jeho snahu o vznik zbraně destruktivních rozměrů během operace Manhattan, následný politický hon na čarodějnice i lítost nad vlastními činy. V hlavní roli samozřejmě exceluje Cillian Murphy, jehož hlavním rivalem je ve snímku Robert Downey Jr. I oni už mají doma Oscara za své herecké výkony.
Oppenheimer: 2. trailer, české titulky | CinemArt
Problém tří těles ( 3 Body Problem )
Problém tří těles
Problém tří těles
75%
Tvůrci Hry o trůny, David Benioff a D. B. Weiss, se vrací na scénu s adaptací další oceňované předlohy, tentokrát v podobě chválené knižní sci-fi ságy Vzpomínka na Zemi od čínského spisovatele Liou Cch´-sina. První řada seriálu podle úvodní knihy bude mnohovrstevnatou sci-fi pojednávající o otázkách vesmíru, náboženství i lidské existence a bude vycházet z rozhodnutí čínské vědkyně v 70. letech, které v současnosti může změnit osud lidstva. Skupinka vědců má díky tomu možnost pochopit zákonitosti vesmíru.
Problém tří těles: finální trailer | Netflix
Shirley Chisholmová: Kandidátka na prezidentku USA ( Shirley )
Shirley Chisholmová: Kandidátka na prezidentku USA
Shirley Chisholmová: Kandidátka na prezidentku USA
61%
Český název nového dramatu od Netflixu vám vlastně řekne to nejpodstatnější. Novinka od scenáristy oscarovky 12 let v řetězech Johna Ridleyho bude vyprávět osud Shirley Chisholm, která se jako první Afroameričanka probojovala do amerického Kongresu. Zde ovšem svou ambiciózní snahu o společenskou změnu nechtěla vzdát a rozhodla se kandidovat i na prezidentku USA. Ne každému se však její kandidatura líbí a Shirley musí překonat řadu osobních výzev. V titulní roli významné političky se objeví držitelka Oscara Regina King.
Shirley Chisholmová: Kandidátka na prezidentku USA: trailer | Netflix
X-Men '97
X-Men '97
X-Men '97
90%
A nakonec tu máme dáreček pro ty nejskalnější komiksové fanoušky. Vyrůstali jste na legendárním animovaném seriálu o X-Menech z devadesátých let? Tak to vás jistě potěší, že se po několika dekádách dočkáte pokračování! Marvel se totiž rozhodl oživit jednu ze svých největších animovaných klasik a na Disney+ můžete od středy sledovat nová dobrodružství Cyclopse, Wolverina, Storm, Jean Grey, Gambita a další oblíbených mutantů. To vše při zachování původní animované stylizace i atmosféry. Zkrátka nostalgie a dárek pro geeky, jak má být.
X-Men '97: trailer | Marvel Studios
Zdroj: Disney+, Netflix, SkyShowtime, Amazon Prime Video