Parasyte: The Grey

72%
Parasyte: The Grey
Gisaengsu: Deo Geurei (Parasyte: The Grey) je jihokorejský seriál inspirovaný manga Kiseijū (Parasyte) od Hitoši Iwaakiho. Režisér a scenárista seriálu Yeon Sang-ho vytvořil pro Netflix zcela nový příběh odehrávající se ve světě zmíněné manga, kde lidstvo napadají neznámí parazité. Ti ovládnou mozek svého lidského hostitele a ujímají se kontroly nad jejich životy, nabírají na síle, rozkládají společnost a začínají si přivlastňovat naši planetu. Proti nim se ovšem utvoří jednotka lidí odhodlaná cizopasníky zastavit a zničit. Děj seriálu se bude točit kolem pětice hlavních postav, z nichž každá má své vlastní motivy, proč vede s parazity válku.



Scénář:

Recenze: Parasyte: The Grey

Kinobox.cz
80%

Další žánrový chameleon Netflixu je západní gangsterkou s jihokorejskou náklonností k high-concept sci-fi, která se vyjadřuje k povědomým formálním postupům i k lidské nátuře na tematické úrovni. Příběh vám na rozdíl od parazitů převzatých z Venoma, Věci a Invaze lupičů těl mozek nezblajzne a díky kvalitní režii a účelově vykresleným postavám nabídne adrenalinové i sympaticky filosofující akční béčko.


Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 261 bodů
7
předlohu jsem nečetl neviděl.takze jsem vlastně neveděl o co jde.ale sci-fi je prostě můj žánr,tak sem si ani toto nemohl nechat utéct.byl sem tedy zaražen když sem viděl první scénu s proměněným člověke.,ale počáteční šok se změnil,a byl sem nakonec Velmi překvapen,a to mile.jihokorejska tvorba začíná být na vysoké úrovni.postavy měli hloubku.příběh byl Velmi zajímavý, zpracování také na vysoké úrovni.je to něco nového a neotřelého,všem doporučuji
Tynus7
Tynus7
53 bodů
5
Mangu jsem nečetla, ale důvod proč jsem se do tohoto seriálu pustila, bylo obsazení herce Kyo-hwan Koo, který si střihl perfektní roli v seriálu Dezertér, který je mimochodem velmi povedený. Bohužel, tady to nezachránil ani on a já se fakt nudila. Pět bodů za vizuál, ty příšerky byly celkem fajn. Ale dějově bída, spousty hluchých míst, když se chvíli nedíváte, vlastně vám nic podstatného neunikne. Korejci nám poslední dobou servírují až na výjimky velmi dobré seriály, inu tohle je ta výjimka. Škoda. Ale věřím, že někomu tohle sedne, já spíše nebudu ta cílovka.


Dodatečné informace

Původní název:
기생수: 더 그레이 (více)
  • Jižní Korea Parasyte: The Grey
  • Jižní Korea 기생수: 더 그레이
  • Jižní Korea Chicken Nugget
  • Jižní Korea Gisaengsu: Deo Geurei
  • Jižní Korea Parasyte: Los grises
  • Jižní Korea Паразит: Сірі
  • Jižní Korea 寄生獣 -ザ・グレイ-
  • Jižní Korea 寄生獸:灰色部隊
Premiéra v ČR:
5. 4. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch