Kurt Russell se synem proti monstrózním titánům. Seriálová Godzilla na prvních fotkách

Kurt Russell se synem proti monstrózním titánům. Seriálová Godzilla na prvních fotkách
Monarch: Odkaz monster | Apple TV+
Nepůjde přitom o volné pokračování dosavadních filmů, které zahrnují prequel z dob vietnamské války Kong: Ostrov lebek, druhou Godzillu s podtitulem Král monster a střet obou titánů v pandemickém hitu Godzilla vs. Kong. Seriál, jehož název odkazuje ke smyšlené organizaci Monarch pověřené stíháním pradávných monster, pokryje až sedmdesátiletou dějovou plochu. Protagonistou bude armádní důstojník Lee Shaw, jejž si ve dvou časových liniích zahrají Wyatt Russell s otcem Kurtem Russellem.
Monarch: Odkaz monster
Monarch: Odkaz monster
66%
První linka se má odehrávat v padesátých letech, kdy dva sourozenci kráčí ve šlépějích otce a odkrývají, co má jejich rodina společného s utajovaným Monarchem. Pozdější část se zase zaměří na události po první Godzille. „Shawovy informace ohrožují Monarch. Odkaz monster vynese na světlo pohřbená tajemství a to, jak se epické události schopné pohnout zemí ozývají v našich životech,“ hlásá oficiální synopse seriálu.
Monarch: Odkaz monster
Monarch: Odkaz monster
Monarch: Odkaz monster
Apple TV+, kde se pořad objeví někdy ke konci roku, vypustila pouze čtyři úvodní fotografie. Titulní foto článku odhaluje návrat Godzilly, která se jako nejmocnější a stabilizující přírodní síla opět vynoří z hlubin oceánů. Ostatní titány si tvůrci šetří a ukazují lidské protagonisty, mezi nimiž samozřejmě neschází otec a syn Russellovi. Legendárního Kurta uvidíme v televizi vůbec poprvé od 70. let, kdy si zahrál třeba ve westernovém seriálu The Quest. V kinech se naposledy představil před dvěma lety v Rychle a zběsile 9. Sedmatřicetiletého Wyatta čeká účast v marvelovce Thunderbolts, kde si zopakuje roli Johna Walkera ze seriálu Falcon a Winter Soldier. Na poslední fotografii vidíme talentovanou Novozélanďanku Annu Sawai (Rychle a zběsile 9).
Showrunnery seriálu jsou Chris Black (Odloučení) a Matt Fraction (Hawkeye), první dvě epizody režíroval Matt Shakman (WandaVision). Monarch: Odkaz monster zřejmě vyjde v podobný čas, kdy světová kina vezme útokem nová Godzilla s podtitulem Minus Oneod mateřské japonské společnosti Toho. Pokračování filmového Monsterversa od studia Legendary je naplánované na 14. března 2024 a půjde o snímek Godzilla x Kong: The New Empire.