Odloučení

86%
Odloučení

Lumen Industries je společnost, která se snaží pozvednout rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem svých pracovníků na zcela novou úroveň. Mark vede tým kancelářských pracovníků, jejichž vzpomínky byly chirurgicky rozděleny na pracovní a osobní život. Když se mimo práci objeví tajemný kolega, začíná cesta za odhalením pravdy o jejich zaměstnání.





Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 311 bodů
10
Ukázkový příklad toho, jak se dělá pořádný seriál! Silná unikátní premisa, která je promyšlená, skvěle rozpracovaná a postupně probádaná na dřeň. To hlavní, co pozvedává tento dystopický korporátní svět, je provedení naprosto všeho. Vynikající scénář, který má perfektně napsané postavy zpracovávající tuto situaci po svém. Pozvednuté vynikajícími a jemnými hereckými výkony, které nepůsobí nuceně, ale přirozeně. Úžasné a systematické postupné odkrývání všech informací a střípku, ať už mají navnadit a nebo naopak nabídnout odpovědi. To jak nám dávkují jednotlivé informace, je tak moc skvěle promyšlené, vždy se vše dozvíte tak akorát včas, aby to tvořilo napětí a nebo změnilo vyznění scén. To vše odehrávající se v dokonalých setech korporátů a jeho okolí. Naprosto miluji režii jednotlivých epizod a bez přeháněný považuji KAŽDÝ záběr seriálu za perfektní a dokonalý. To vše už jen dokresluje paleta barev a soundtrack. Jeden z nejzáživnějších a nejpoutavějších seriálových zážitků posledních let, který vás donutí prahnout po odpovědích, zamilovat si postavy a prožívat s nimi každý zlom. Finále první série bylo nonstop napětí v jehož vyvrcholení mi málem puklo srdce. Četl jsem u jednotlivých epizod stížnost, na pomalé odkrývání záhady, ale osobně mi přijde, že je to více o těch postavách a o tom jak odloučení prožívají, než o záhadě samotné, ale věřím, že se nakonec dočkáme uspokojivých odpovědí. Tak silnou víru v Severence mám! Zatím 10/10.
Ethan Hunt
Ethan Hunt
620 bodů
9
Severance (Odloučení) je úžasný svojí jednoduchostí, která se postupně každým dílem rezevírá do sofistikovanějšího příběhu. Hlavní postavy mají neskutečnou hloubku a věrohodnost reálných lidí. Nemusím ani zmiňovat, jak originální je záhada i zápletka. Prostě klobouk dolů Apple TV že Severence dali šanci. Chytlavá hudba (znělka) jako bonus plus ještě Matrix grafika, kterou mám velice rád a bylo skvělé ji vidět i v novějším kabátku.

Dodatečné informace

Původní název:
Severance (více)
  • USA Odloučení
  • USA Severance
Premiéra v ČR:
18. 2. 2022
Distributor:
Apple TV+
Země původu:
USA
Čeština:
Odloučení je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch