Zkázonosná jako nikdy. Nová Godzilla od mateřského japonského studia v první upoutávce

Zkázonosná jako nikdy. Nová Godzilla od mateřského japonského studia v první upoutávce
Godzilla Minus One | Toho Company Ltd.
Godzillu nyní známe hlavně z amerických verzí, v nichž se v poslední dekádě utkává s dalšími mytologickými tvory včetně King Konga. Naposledy šlo o pandemický hit Godzilla vs. Kong, který příští rok dostane pokračování s názvem Godzilla x Kong: The New Empire. Japonci kontrují vlastním příspěvkem, který na podzim vstoupí do tamních i amerických kin. Sci-fi s názvem Godzilla Minus One se představuje v půlminutovém traileru, po jehož skončení budete chtít vidět mnohem víc.
Godzilla Minus One: teaser trailer | Toho Company Ltd.
O filmu v režii Takašiho Jamazakiho (animáky Lupin III: The First nebo Dragon Quest: Tvůj příběh) se toho moc neví a musíme si vystačit s informacemi ve videu. To nejenže odhalilo listopadovou premiéru a poskytlo letmý pohled na nový design ikonického monstra, ale rovněž prozradilo zasazení příběhu. Ten nás zavede do země poznamenané hrůzami druhé světové války a pod heslem „z válečného popela“ poštve na ochromené Japonsko Godzillu, která mu ještě přitíží. Název obsahující Minus One tudíž referuje k poválečné situaci, kdy země začínala od nuly, a k fiktivním událostem, které namísto progresu způsobí další úpadek.
Godzilla Minus One
Godzilla Minus One
75%
Trailer se skládá ze série nahodilých záběrů ustavujících prostředí a tvora, pod jehož kroky se otřásají budovy i budoucnost lidstva. Pokud nás nečeká tradiční zvrat a Godzilla nebude mašírovat vstříc dalším a mnohem zákeřnějším monstrům, snímek napodobí koncept původního filmu z 50. let. Ten reflektoval prožitá válečná traumata a prastarý ještěr tropil škody, které Tokio zanechaly ve stavu podobném Hirošimě a Nagasaki po dopadu atomových bomb.
Godzilla Minus One by neměla dějově navazovat na žádné předchůdce a společnost Toho s ní hodlá prestiž výdělečné značky oprášit po celém světě. Pomohl jí k tomu i Hollywood, Godzilla z roku 2014 byla kritickým i finančním úspěchem a prezentovala dospělý, temný pohled na zdrcující invazi podmořských titánů.