US tržby: Noe válcuje Ameriku, zatímco Arnold zoufale čeká na nový hit

US tržby: Noe válcuje Ameriku, zatímco Arnold zoufale čeká na nový hit
Aronofsky chystá snímek Noe.
Sice lze vycítit z ohlasů jisté zklamání (Noe bude s největší pravděpodobností nejméně oslavovaným Aronofskyho filmem), to ale nic nemění na komerčním úspěchu. Noe si za první víkend odnesl z amerických kin 44 milionů dolarů a dalších 51 přiteklo ze zbytku světa. Producenti si tudíž mohou oddechnout. Noe si dopluje, navzdory svéráznému pojetí, pro úspěch a 125 milionový rozpočet se nejspíš povede zalepit již příští víkend. Je otázkou, co to pro nás do budoucna znamená. Pokud se vyplatilo natočit epizodu z Bible jako velkolepý hollywoodský spektákl s řadou osobitých úprav, s největší pravděpodobností budou další příběhy brzy následovat. 
Shailene Woodley, Theo James
Divergence nemá hvězdné herce, ale hvězdnou knižní předlohu.
Minule úspěšná Divergence dál dojí americké teenagery. Druhý víkend přinesl 26 milionů a snímek je pouhých pět milionů od první stovečky na domácí půdě. Na trojce druzí Mupeti, kteří navzdory nadšeným ohlasům postrádají diváky a trojka nejspíš nebude (po 10 dnech mají na kontě 33 milionů, jednička měla v té době téměř 2x tolik). Na čtyřce výrazně úspěšnější pan Peabody a pátá další náboženská dojička - drama God's Not Dead (ta je nicméně výrazně méně ambiciózní i úspěšná než Noe). Na šestém místě fenomenálně vydělávající Grandhotel Budapešť, který z 977 kin vydoloval 8.8 milionů dolarů. To je rovnice, která se vidí málokdy.
Joe Manganiello, Arnold Schwarzenegger
Akční thriller Sabotage vypadal jako sázka na jistotu. Znovu to nevyšlo.
Až na sedmém místě s 5 miliony skončila nadějně vyhlížející akční novinka Arnolda Schwarzeneggera Sabotage. Přestože snímek režíroval v žánru zkušený David Ayer, kritici tentokrát na filmu nenechali nit suchou. Scénář napsal Skip Woods, což vede k jasné otázce - proč mu proboha někdo konečně neusekne ruce? Woods málem pohřbil Wolverina jeho první sólovkou, na sedm let zabil filmového Hitmana (nyní se již připravuje nový film), loni nám doslova znásilnil Smrtonosnou past pátým dílem a nyní zatloukl další hřebík do pomyslné rakve Schwarzeneggerovy kariéry. Arnieho čekání na sólový hit po comebacku tudíž stále platí. Dočká se ho vůbec?
Chris Evans
Captain America: Návrat prvního Avengera
Žebříček TOP10 dále doplňují Need for Speed (snímku se moc nedaří ve Státech, zato jinde slušně vydělává) a hity 300: Vzestup říše a NON-STOP. O víkendu mimochodem startoval ve zbytku světa druhý Captain America a přišel si na moc pěkných 75 milionů. To filmu prorokuje pozici velkého hitu.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.