Emily Blunt a The Rock po obřím propadáku znovu spojí síly. Budou bojovat o prestižní ceny

Emily Blunt a The Rock po obřím propadáku znovu spojí síly. Budou bojovat o prestižní ceny
Expedice: Džungle | Walt Disney Studios
Zrovna Johnson, ve wrestlingové kleci dříve známý jako The Rock, má do oscarového pardála poměrně daleko. Charisma mu však stejně jako svaly a pohyblivé obočí neschází, s všestrannou Blunt tudíž utvořil velmi sympatický filmový pár. Jednačtyřicetiletá herečka se drží na vrcholu především dramatickými úlohami v Královně Viktorii, Sicariovi nebo Tichém místu. Bez potíží ale opanuje i trikové blockbustery, jak prokázala v kultovní Na hraně zítřka nebo ve výpravné pohádkové adaptaci Lovec: Zimní válka.
Smashing Machine
AI
71%
Smashing Machine má název podle Kerrovy slavné přezdívky, s níž si došel pro dva UFC tituly v těžké váze. Příběh nadaného sportovce, jenž se potýkal se závislostí na drogách a lécích proti bolesti, vzejde z dílny renomované společnosti A24, jejíž produkce Všechno, všude, najednou loni vyhrála sedm Oscarů. Scénář napsal Safdie tentokrát bez svého bratra Joshe, s nímž natočil oslavované autorské perly Drahokam nebo Dobrý časy.
Emily Blunt
Tiché místo | CinemArt
Jedná o vysněný Johnsonův projekt, hvězdný wrestler a herecký tahoun Vítejte v džungli, Jumanji nebo Rychle a zběsile 8 jej ohlásil před pěti lety, kdy byl na úplném vrcholu. Expedice: Džungle měla být jeho definitivním hitem. Nahrávala tomu účast herců včetně Blunt, Paula Giamattiho či Jesseho Plemonse, přičemž Disney nasypal do projektu založeného na zábavní atrakci 200 milionů, nemluvě o další stovce za marketing. Ačkoli film nabídl svěží podívanou, v létě roku 2021 o něj nebyl moc zájem. Daleko lépe si vedl Free Guy s Ryanem Reynoldsem, Expedice: Džungle velkolepě propadla a ztratila tolik peněz jako málokterý velkofilm.
Smashing Machine je však jiný kalibr ve stylu vášnivých projektů slavných herců, kteří na okamžik tolik nehledí na tržby a globální publikum. MMA momentálně táhne, ale životopis drogově závislého fightera od studia známého intelektuálními a nepoddajnými projekty nevypadá na typický Johnsonův balíček heroického testosteronu a univerzálního humoru. Jednapadesátiletá ikona jde v hereckých stopách Mickeyho Rourka, jehož Wrestler před šestnácti lety nadchl kritiku. Jeho tehdejší režisér Darren Aronofsky platil za autorského tvůrce podobně jako Safdie, jenž si v Oppenheimerovi zahrál důležitou roli fyzika a průkopníka vodíkové bomby Edwarda Tellera.
Oppenheimer
Bennie Safdie – Oppenheimer | Universal Pictures
Filmy z okruhu smíšených bojových umění jsou navíc dlouhodobě populární, o čemž svědčí hlavně Warrior s Tomem Hardym a Joelem Edgertonem. Na spadnutí je rovněž premiéra remaku Road House na Prime Video, v němž Jake Gyllenhaal vyzve samotného Conora McGregora. V ringu s kontroverzními aktéry se v kinech ocitneme také příští týden v dramatu Železní bratři (The Iron Claw) z wrestlingového prostředí. Johnsona aktuálně čeká pohádkově placená role ve vánočním akčňáku Red One, Blunt se začátkem května představí v akční komedii Kaskadér s Ryanem Goslingem.
zdroje: Collider, Box Office Mojo, Kinobox