Fanoušci Marvelu kritizují hvězdu Stranger Things. Prý není pro Fantastickou čtyřku dost pohledná

Fanoušci Marvelu kritizují hvězdu Stranger Things. Prý není pro Fantastickou čtyřku dost pohledná
Joseph Quinn – Stranger Things | Netflix
Odboj proti třicetiletému Quinnovi, jenž letos nakopne svou filmovou kariéru novým Tichým místem a Gladiátorem 2, následuje nedávno rozčeřenou aféru kolem obsazení izraelské herečky Shiry Haas do marvelovky Captain America: Nový svět (2025). Zatímco v jejím případě jde o politicky motivovanou debatu zažehnutou podporovateli Palestiny, jimž vadí spojitost hereččiny fiktivní postavy s izraelskou službou Mossad, Quinn naráží na dost povrchnější odmítnutí.
Joseph Quinn
Joseph Quinn

Herec

Herec totiž podle mnohých nesplňuje image atraktivního sukničkáře, jehož neustále obletují ženy. Fanoušci komiksů tuto charakterovou polohu vyžadují a navíc ji přiživovali předchozí Johnnyho představitelé. Ve dvou nepříliš povedených filmech z let 2005 a 2007 si jej zahrál budoucí Captain America Chris Evans, jenž se určitě nestydí pózovat před zrcadlem. V katastrofálně přijatém rebootu Joshe Tranka z roku 2015 dostal příležitost afroamerický sexsymbol Michael B. Jordan, jenž se posléze k hlavní marvelovské sérii připojil jako záporák v Black Pantherovi.
Joseph Quinn ve Stranger Things
Joseph Quinn ve Stranger Things | Netflix
Na sociální síti X se dokonce objevil snímek zachycující oba vypracované herce s textem „sbohem všem krásným mužům v roli Johnnyho Storma.“ Quinn, jenž prokázal své herecké kvality také v minisérii Sekerka a v seriálu Kateřina Veliká, neodpovídá určité fanouškovské představě i přesto, že na rozdíl od Michaela B. Jordana má zase pro jinou skupinu kritiků vzhledem ke komiksům správnou barvu kůže. Právě etnicky vybočující casting je přitom tím, co většině konzervativních diváků a divaček většinou pije krev.
Quinna se ovšem řada lidí také zastává. Jeho podporovatelé poukazují na charismatický projev ve Stranger Things, kde nováček Eddie Munson kradl scény i dlouhodobě etablovaným postavám včetně Dustina (Gaten Matarazzo). Dostat se pod kůži hrdinům kreslených sešitů ostatně vyžaduje poněkud odlišnou transformaci. I členové Fantastické čtyřky, kteří se v nadcházejícím filmu připojí k hlavní vlně MCU, mají určité specifické sady vlastností, jež musí herci a herečky individuálně polidštit a přizpůsobit dnešnímu obecenstvu. A neexistuje důvod, proč by to Quinn neměl zvládnout.
Debata se ostatně stočila také na další historicky podceňované herce, kteří s komiksovými postavami předvedli hotové divy. Mnohým se nezamlouvalo obsazení Heatha Ledgera do role Jokera v Temném rytíři. Herec se však Batmanově nemesis plně odevzdal a rozehrál památný oscarový koncert, který ho bohužel připravil o život. Robert Downey Jr. rozhodně nebyl ideálním adeptem pro Iron Mana, ovšem postavě obětoval své ryzí charisma a rozběhl nejvýdělečnější sérii dekády. Ani Roberta Pattinsona lidé nechtěli v batmanoské kápi, ovšem hvězda Stmívání kritiky umlčela a Batman dopadl nad očekávání dobře.
Quinn se bude moct opřít o zbývající zkušené obsazení v čele s Pascalem, jenž momentálně patří k vůbec nejvyhledávanějším hercům. Jeho kreaci by si navíc měl pohlídat i režisér Matt Shakman, jenž díky zkušenostem se Hrou o trůny, Dr. Housem, Fargem či WandaVision patří k tvůrčím jistotám. Fantastická čtyřka do českých kin vlétne 24. července 2025.
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj, CBR, X